OPIS PROJEKTA

Suša i nedostatak vode oduvijek je problem koji muči Cipar. Postrojenje za desalinizaciju u upotrebi je na otoku od 1997. godine. U cilju daljnjeg jačanja dostatnosti pitke vode na otoku, izgrađeno je novo postrojenje za desalinizaciju na elektrani Vassiliko, koje je pušteno u rad u kolovozu 2013. godine i ima kapacitet dnevne proizvodnje od 60.000 mil. litara desalinizirane vode.

ZAHTJEVI PROJEKTA

Betonski spremnik za pohranjivanje desalinizirane vode ima ukupno 1.500 m2 unutrašnje površine koja je propustila tijekom prvog punjenja. Beton je popucao i curila je voda. Prethodna sanacija primjenom hidroizolacijskog injektiranja nije ponudila željene rezultate. Osnovni uvjet je bio vodonepropusnost i antikorozivna zaštita betonskog spremnika sustavom koji će imati i svojstava premoštenja pukotina, a koji je ujedno i pogodan za kontakt s pitkom vodom. Osim toga, izgubljeno vrijeme prije ponovnog rada spremnika trebalo je biti što kraće moguće.

SIKA RJEŠENJE

Površina betona je pripremljena pjeskarenjem, te oprana vodom pod visokim pritiskom, nakon čega je izvedeno mikro-porozno brtvljenje i poravnanje površine trokomponentnim tiksotropnim, epoksidno-cementnim mortom Sikagard®-720 EpoCem®. Podloga je potom premazana predpremazom, dvokomponentnom epoksidnom smolom Sikafloor®-161, nakon čega je slijedila primjena dvokomponentne, tekuće hidroizolacijske membrane na bazi čiste poliuree prskanjem,Sikalastic®-841ST. Membrana sa 100% čvrstog sadržaja služit će kao glavni vodonepropusni sloj i ponuditi istovremeno zaštitu betona i premoštenje pukotina. Primjena je izvedena opremom za vruće prskanje pod visokim tlakom. Na vanjskoj površini betonskog spremnika nanesena je jednokomponentna zaštita betona premazom Sikagard® 680 S Betoncolor. Ona ima visoku otpornost na utjecaje u korozivnom okolišu (obalni i industrijski), kako bi se dodatno poboljšala trajnost betona od agresivnih atmosferskih utjecaja.

SUDIONICI U PROJEKTU:
Investitor: Elektroenergetska uprava Cipra
Glavni izvođač: IDE Technologies (ISR)
Podizvođač: JV Iakovou -GCC
Izvođač hidroizolacija: NCI Chemicals
Sika Distribucija: Domochemica Ltd.
Sika Organizacija: Sika Hellas ABEE

SIKA CROATIA d.o.o.
SIKA CROATIA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja i dostava na području cijele Hrvatske.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi