Pogled na vanjsku jedinicu Weishaupt Splitblock® WSB 12 dizalice topline

S novim dizalicama topline WSB i WSB Kompakt Splitblock® stručnjak za tehniku grijanja Weishaupt proširuje svoju široku ponudu dizalica topline za zrak kao izvor energije.

Nove dizalice topline dostupne su u različitim veličinama s modulirajućim učincima do 6, 8, 10, 12, 15 i 18 kW (WSB) ili 6, 8 i 10 kW (WSB kompakt). Pouzdano rade do vanjske temperature od -20 °C i daju temperaturu polaza do 60 °C. Dizalice topline WSB i WSB Kompakt Splitblock® standardno su opremljene za grijanje i hlađenje. To ih čini prikladnima ne samo za novogradnje, već i za modernizaciju.

Vanjska jedinica u novom, atraktivnom dizajnu ima visokokvalitetno kućište presvučeno s materijalom za zvučnu izolaciju s unutarnje strane. Ventilatori nisu vidljivi izvana. Na bočnim stranama nalaze se utori za prihvat za lakši transport.

Ugrađene su visokokvalitetne priključne stezaljke s vlačnim rasterećenjem za brzo električno spajanje koje je prikladno za instalatere. Električna veza između vanjske i unutarnje jedinice (hidraulička jedinica) ostvaruje se sa samo dvije žice (komunikacija DC 12 V).

Grafika presjeka unutarnje jedinice (hidrauličke jedinice) Weishaupt Splitblock® WSB dizalice topline

Sljedeće hidrauličke komponente standardno su integrirane u unutarnju jedinicu (hidraulička jedinica): kondenzator s difuzijsko nepropusnom toplinskom izolacijom, ekspanzijska posuda (18 l), sigurnosni ventil, sustav odzrake za grijanje i hlađenje, sustav za odvajanje mulja, štedna cirkulacijska pumpa za grijanje i hlađenje, troputni ventil.

Električne komponente ugrađene u unutarnju jedinicu su: Drugi generator topline za grijanje i toplu vodu, senzor volumnog protoka, senzori protoka i povrata, elektro kutija s relejima, LED funkcijska traka i sistemski uređaj za rad s visokokvalitetnim zaslonom u boji.

Kompaktna verzija uključuje hidrauličku jedinicu (gore) i spremnik tople vode (dolje) u dvije odvojene jedinice za pakiranje. Zahvaljujući gotovim kompletima cijevi za sustav, priključci za hidrauličku jedinicu mogu se naručiti bilo na vrhu, lijevo ili desno. Spremnik tople vode WAS 165 Eco (161 litara) vrlo je učinkovit zahvaljujući svojoj kompozitnoj toplinskoj izolaciji (vakuumska izolacija) i opremljen je izmjenjivačem topline od 1,7 m² spiralne cijevi i prirubnicom za čišćenje s magnezijskom anodom. Kućište kompaktne verzije zahtijeva samo 0,36 četvornih metara površine i može se zasebno izravnati na sve četiri noge.

Grafika presjeka Weishaupt Splitblock® dizalice topline WSB Compact

BlueFin isparivač nudi veliku površinu za primanje energije iz okoliša. Njegov poseban premaz osigurava povećanu zaštitu od korozije, manje prianjanja prljavštine i optimiziranu funkciju odmrzavanja za siguran rad zimi. Odvod kondenzata preko precizno postavljenih otvora osigurava radnu pouzdanost do -20 °C. Električni grijač u predinstaliranoj posudi za kondenzat i nepotrebna potrošnja energije su ovime eliminirani.

Ventilator visoke učinkovitosti sa štedljivim motorom osigurava visoku performanse i izdržljivost. Oblik krila je aerodinamički optimiziran za velike količine zraka. Elektronički ekspanzijski ventil BiFlow s 490 stupnjeva i elektroničkim brzim startom (≈ 1-2 min) također osigurava veću učinkovitost. To znači da je samo jedan ventil potreban za grijanje, hlađenje ili odmrzavanje.

Inverter tehnologija nudi prilagodbu snage kompresora za tihi i učinkovit rad. Integrirani elektronički nadzor jamči veću sigurnost. Kompresor s dvostrukim rotacijskim klipom osigurava miran rad, brzo postizanje ciljnih vrijednosti i dug radni vijek. Ima visokokvalitetnu toplinsku/zvučnu izolaciju i također je zvučno izoliran.

Primjer ugradnje Weishaupt Splitblock® dizalice topline WSB Compact

WEISHAUPT ZAGREB d.o.o.
WEISHAUPT ZAGREB d.o.o.
Internet adresa

Prodaja na području cijele Hrvatske.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi