Beton visokih uporabnih svojstava (UHPC)

Beton visokih uporabnih svojstava (Ultra-High Performance Concrete UHPC) je izrazito trajan i duktilan beton kojem minimalna tlačna čvrstoća iznosi 120 MPa. Zbog upotrebe materijala sa sitnim česticama i dodatka superplastifikatora, površina UHPC betona je gusta i glatka, te tečenjem popunjava oblik i najsloženije oplate.

Trajnost UHPC betona osigurana je malim sadržajem diskontinuiranih pora i minimalnom propusnosti, zbog čega je spriječeno upijanje klorida i drugih štetnih tvari u strukturu betona. Upotrebom nekih od vlakana (čelična, plastična, staklena i/ili ugljična) postiže se izrazito duktilan UHPC beton, sa velikom sposobnošću deformiranja i nosivošću na vlačna i savojna opterećenja čak i nakon početnog pucanja betona.

Ugradnja UHPC-a je pojednostavljena eliminacijom armature u nekim slučajevima i svojstvom samozbijanja betona, pri čemu je smanjen ljudski rad, a sami proces ugradnje betona ubrzan.

Nakon dugogodišnjeg rada na razvoju specijalnog visokovrijednog betona (UHPC) u tvrtki Beton Lučko čija primjena je još u samim začecima, na dijelove AB zidova Vodotornja u Vukovaru, pričvršćena je metalna potkonstrukcija na kojoj su od spomenutog materijala ovješene betonske obloge u natur sivoj boji.

BETON LUČKO uvijek korak ispred!

BETON LUČKO RBG d.o.o.
BETON LUČKO RBG d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Proizvodi su dostupni u svim prodavaonicama građevinskog materijala na području cijele Hrvatske.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi