Sika TRM sustav predstavlja zanimljivu, jednostavnu i svestranu opciju za ojačanje zidova protiv seizmičkog opterećenja. Čine ga dvije glavne komponente: Sika MonoTop®-722 Mur i SikaWrap®-350G Grid, a ovisno o potrebama i željama, može se dodatno usidriti pomoću SikaWrap® FX sidara.

Osnovna mu je primjena kao ojačanja poveznica između zidnih panela i betonskih okvira, a koristi se i za poboljšanje sposobnosti seizmičke deformacije zidova te popravak napuklih zidova od opeke. Namijenjen je zidanim građevinama.

Jednostavno se ugrađuje, odlične je obradivosti, moguće ga je nanositi ručno ili strojno, dobro prianjanja na opeku, beton i prirodni kamen te ojačava nepravilno oblikovane strukture.

Sika MonoTop®-722 Mur

Sika MonoTop®-722 Mur je jednokomponentni mort ojačan vlaknima. Karakterizira ga nizak modul elastičnosti što doprinosi njegovoj izvrsnoj kompatibilnosti s različitim vrstama podloge. Ima izuzetnu sposobnost prianjanja na tradicionalne podloge kao što su opeka, beton i prirodni kamen. Odlične je obradivosti te tiksotropan – može se nanositi i na stropu, odnosno iznad glave. Također, moguće ga je nanositi ručno ili strojno (prskanjem).

SIKA TRM SUSTAV JE ZANIMLJIVO, JEDNOSTAVNO I SVESTRANO RJEŠENJE ZA OJAČANJE I SANACIJU

SikaWrap®-350G Grid je mrežica od staklenih vlakana s alkalno otpornim premazom. Odlično prianja na mort zbog SBR impregnacije i odlikuje ju visoka vlačna čvrstoća u oba smjera mrežice. Izuzetno je meka što ju čini jednostavnom za rukovanje i rezanje – može se rezati škarama ili skalpelom.

SikaWrap® FX (prema potrebi) su sidra od karbonskih vlakana za sidrenje TRM sustava u zidane zidove. Pružaju značajno povećanje performansi TRM sustava.

POSTUPAK UGRADNJE

1. Korak:
Miješajte Sika MonoTop®-722 Mur na najnižoj brzini 3-4 minute, sve dok ne dobijete smjesu s kojom je lako raditi.

2. Korak:
Navlažite podlogu i nanesite prvi sloj Sika MonoTop®-722 Mur-a, u debljini od 5 mm.

3. Korak:
U prvi sloj umentnite SikaWrap®-350G Grid, mrežicu od staklenih vlakana za ojačanja žbuke i mortova.

4. Korak:
Nanesite drugi sloj Sika MonoTop®-722 Mur-a. Ukupna debljina trebala bi biti oko 10 mm.

5. Korak:
Čim mort počne stvrdnjavati moguće je završiti površinski sloj pomoću spužvice ili metalnog gletera, ovisno o potrebama ili estetskim zahtjevima.

6. Korak:
Umetnite SikaWrap® FX sidra u stvrdnuti mort, kroz TRM sustav i opeku. Pospite pijeskom prije nanošenja završnog premaza.

Autor: Petra Kolman Gabrić

SIKA CROATIA d.o.o.
SIKA CROATIA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja i dostava na području cijele Hrvatske.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi