Možda je upravo ovim riječima najjednostavnije opisati Grand Park Hotel u Rovinju, smješten uz more, unutar stare borove šume. Osmišljen je od strane poznatog talijanskog arhitekta Piera Lissonija i hrvatskog arhitektonskog studia 3LHD te s pravom slovi za jedan od najljepših hotela na Jadranu. Posebnu čar zasigurno mu pružaju pet stabala pinija na središnjoj poziciji pročelja, starih više od pola stoljeća.

OPIS PROJEKTA

Grand Park Hotel dio je Maistra Collection brenda koji objedinjuje hotele najviše kategorije. Njegovim otvorenjem Adris Grupa dovršila je uređenje zone Monte Mulini, jedne od najluksuznijih turističkih zona na Jadranu, u koju je uloženo 1,5 milijardi kuna.

Od toga, gotovo 700 milijuna kuna uloženo je upravo u Grand Park Hotel koji se sastoji od 209 soba s pogledom na starogradsku jezgru te može primiti 500 gostiju. U hotelu postoji i šest restorana, 3 800 kvadrata wellness i spa centra, kongresna dvorana i brojni drugi luksuzni sadržaji.

ZAHTJEVI PROJEKTA

Grand Park Hotel jedan je od najluksuznijih hotela na Jadranu, a obzirom na ovako visoku kategorizaciju logičan je bio i zahtjev investitora za sigurnim i pouzdanim rješenjima, isprobanim i dokazanim na prijašnjim projektima te kontinuiranom tehničkom podrškom.

Kao i mnogo puta do sada, i na ovom projektu investitor je odabrao upravo Sika Croatia-u kao pouzdanog i dugogodišnjeg partnera Grupe Adris i njene članice Maistra d.d. Radovi na izgradnji hotela započeli su 2017. godine, a svečano otvorenje održano je u ožujku 2019.

SIKA RJEŠENJAHIDROIZOLACIJA I KROVOVI

Sika rješenja i sustavi za hidroizolaciju prepoznati su kao najbolji na tržištu, a u ovom hotelu su svi prostori hidroizolirani upravo pomoću njih, od temelja do krova.

Za hidroizolaciju temelja i podzemnih prostora upotrijebljena je Sikaplan® WP 1100 PVC membrana, kao i Sika® Bituseal T-240 PF bitumenska membrana ojačana staklenim voalom te Sika® Dilatec® trake za prelazak s membrana na beton.

Na neprohodnom dijelu izloženog krova postavljena je Sarnafil® TS 77-20 FPO hidroizolacijska krovna membrana, a na dijelovima zelenog krova i krovnih terasa postavljena je Sarnafil® TG 66-20 TPO membrana.

Za hidroizolaciju podova u tzv. mokrim prostorijama korišten je Sikalastic®-1K, vlaknima ojačan mort, a za hidroizolaciju zidova u istim prostorijama korišten je Sikalastic®-200W, elastični akrilni premaz. Pri hidroizolaciji bazena prije ugradnje kamena upotrijebljen je Sikalastic®-152.

PODOVI

Za izradu unutarnjih i vanjskih estriha upotrijebljen je Sika Screed®-100, a u tehničkim prostorima, kuhinji i hodnicima ugrađeni su Sikafloor® MultiDur epoksidni podni sustavi, u različitim razinama protukliznosti.

POLAGANJE KAMENA U BAZENIMA I VENTILIRANE FASADE

Za polaganje kamena u bazenima korišteno je Sika-Ceram®-255 StarFlex LD, visokokvalitetno fleksibilno ljepilo. Hotel krasi i ventilirana fasada s dekorativnim panelima, postavljenima pomoću SikaTack® Panel sustava koji su sposobni izdržati i najteža dinamička opterećenja u svim klimatskim uvjetima.

Uza sve navedeno, na projektu je ugrađen i čitav niz ostalih proizvoda poput mortova, ljepila, brtvila itd.

SUDIONICI PROJEKTA:
  • Investitor: Maistra d.d.
  • Projektni tim: Studio 3LHD
  • Nadzor: PDM Savjetovanje d.o.o.
  • Glavni izvođač: Kamgrad d.o.o., Radnik d.d.
  • Izvođač hidroizolacije: Izolacija d.o.o., Koška
  • Izvođač podova: Visio d.o.o., Duly d.o.o.
  • Lijepljenje kamena u bazenima: Mramor Dajčić d.o.o.
  • Lijepljenje ventilirane fasade: Izolaterski i limarski obrt Gužvinec
  • Sika koordinatori projekta: S. Vukmanić, D. Šomoši, J. Tomljenović

Fotografije su vlasništvo Maistra d.d.

SIKA-CROATIA d.o.o.
SIKA-CROATIA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja i dostava na području cijele Hrvatske.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi