U ljeto 2015. godine jedna od najpoznatijih tvornica pastela na svijetu, Crayola, otvorila je vrata svojevrsnom muzeju pastela i šarenih boja. Crayola Experience muzej nalazi se u Orlandu na Floridi, a predstavlja mjesto u kojem djeca mogu otkriti šarenu čaroliju najrazličitijih nijansi.

Muzej obuhvaća 25 atrakcija te potiče djecu na igru, istraživanje i učenje. S naglaskom na kreativnost, Crayola je željela biti sigurna kako će cijeli kompleks biti maštovit i šaren, čak i podovi. Kako bi postigli podove koji će udovoljiti zahtjevima za raznim bojama, nužno je bilo misliti izvan uobičajenih okvira, posebice zbog stanja podne površine koja je bila vrlo loša i prepuna pukotina. Kao idealan izbor istaknuo se upravo Sika ComfortFloor® sustav podova – monolitni podovi od tekuće smjese uretana, koji dolaze u najrazličitijim mogućim bojama, a pritom su izdržljivi i izuzetno trajni.

Postavljanje Sika ComfortFloor® podova zahtijevalo je minimalnu pripremu površine, a uz žive i jarke boje, glavne dvije prednosti prepoznate od strane Crayole su mekoća i akustičnost. Muzej u svakom trenutku može primiti 2.400 posjetitelja, a većinu čine djeca koja ponekad mogu biti i izuzetno glasna. Akustična svojstva podova ublažavaju zvukove, dok mekoća materijala pruža zaštitu ako se koje dijete spotakne i padne.

U pripremi površine upotrijebljeni su Sika-161 Primer, Sikafloor®-330 samonivelirajuća visoko elastična poliuretanska smola te Sikafloor®-304 W i Sikafloor®-305 W zaštitni premazi. Sika ComfortFloor® sustavi na najbolji su mogući način ispunili sve zahtjeve investitora, posebice u dizajnu podova, različitim prikazanim oblicima i nijansama. Kako bi se dobile odgovarajuće boje, rađeni su pravi mali pokusi s dodavanjem različitih količina pigmenata, a izvođači radova cijelo su vrijeme mogli računati na stručnu podršku Sika tehničkih savjetnika.

Rezultat? Prekrasni, jarki i šareni podovi koji pružaju izuzetnu udobnost, jednostavno se čiste i održavaju, a trajat će godinama i godinama.

Projekt: Crayola Experience; Orlando, Florida
Izvođač podova: Ardor Solutions; Oviedo, Florida
Glavni izvođač: J Raymond Construction Company , Inc.; Longwood, Florida

Fotogalerija (5)

SIKA-CROATIA d.o.o.
SIKA-CROATIA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja i dostava na području cijele Hrvatske.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi