Sika nudi sveobuhvatan sustav rješenja za preventivnu zaštitu u novogradnji, kao i za naknadne popravke balkona i terasa na postojećim oblogama. U ovom članku predstavljamo vam sistem Sika ® Balcony Premium.

Balkoni, terase, lođe, šetnice ili krovne terase prenose pozitivan doživljaj i djeluju kao zelene oaze, te su atraktivna mjesta za druženje što stanovanje čini ljepšim i slobodnijim. U isto vrijeme ti dijelovi objekta izloženi su ekstremnim vremenskim uvjetima i utjecaju okoliša, kao što su primjerice promjene vremenskih uvjeta, promjene temperature (npr. mraz) što može dovesti do korozije, tj. oštećenja betonske konstrukcije.

Istodobno, podovi su mehanički i kemijski opterećeni balkonskim garniturama I lončanicama cvijeća te su potrebni dobri sustavi zaštite da bi to izdržali. Bitno je da budu vodonepropusni, otporni na smrzavanje, protuklizni, da premošćuju pukotine, ali i da imaju adekvatan dizajn, tj. različite dekorativne varijante i izbor boja.

Balkonima je svakako potrebna kvalitetna zaštita, jer izostankom iste s vremenom dolazi do naknadne štete i time skupog održavanja.

SVEOBUHVATNA RJEŠENJA IZ SIKE

Kao jedna od vodećih svjetskih tvrtki u proizvodnji građevinske kemije, Sika nudi sveobuhvatan sustav rješenja za preventivnu zaštitu u novogradnji, kao i za naknadne popravke balkona i terasa na postojećim oblogama, kao npr. keramičkim pločica ma. Sa Sika® Balcony Premium sistemima nudimo zaštitni jednokomponentni UV stabilni premaz ili podnu oblogu na bazi poliuretana s mogućnošću premošćivanja pukotina koji služi Istodobno kao pod i hidroizolacija.

Za razliku od standardnih poliuretansklh zaštita, Sika® Balcony Premium proizvodi su bazirani na jedinstvenoj MTC® (Moisture trigger technology) tehnologiji brzog vezivanja poliuretanskih slojeva. Konvecionalni jednokomponentni poliuretani vežu sporo, s početkom reakcije od vrha otvorene površine prema podlozi i prilikom vezivanja ispuštaju C02 što može uzrokovati pojavu mjehurića kod debljih slojeva.

Polluretani s MTC tehnologijom vežu jednolično I brzo u cijelom presjeku i nakon 10 minuta po ugradnji može po njima pasti i kiša. U nosivi sloj se ugrađuje Sika® Reemat Premium stakleno platno koje dodatno armira cijeli sistem hidroizolacije. Svi sustavi Sika® Balcony Premium Imaju CE oznaku. Atestirani su i prema ETAG 005 normi pod brojem ETA 08/0251 koja definira hidrolzolacljske materijale iznad zatvorenih stambenih prostora.

BROJNE PREDNOSTI

Prednosti Sika® Balcony Premium sistema:

  • tekuća hidroizolacija, jednostavna ugradnja (jednokomponentno)
  • UV stabilnost
  • premošćivanje pukotina
  • različite dekorativne završne izvedbe
  • hidroizolacija po ETAG 005 normi
  • lako obradivi detalji (npr. prodori)
  • brzo vezivanje (MTC tehnologija).

Sa Sika® Balcony Premium sistemima, uz već provjerene zaštitne obloge Sika® Balcony Standard, Sika® Balcony FastCure, Sika® CET Balcony Deco te program sintetičkih hldroizolacijsklh membrana Sikaplan® I Sarnafil® kao i hldroizolacijhidroizolacijskih mortova i premaza Sikalastic®, Sika daje široku paletu rješenja na jednom mjestu.

SIKA-CROATIA d.o.o.
SIKA-CROATIA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja i dostava na području cijele Hrvatske.
{{ errors . name[0] }}
{{ errors . email[0] }}
{{ errors . location[0] }}
{{ errors . phone[0] }}
{{ errors . message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi