OPIS PROJEKTA

Na južnoj strani Brača smjestio se Bol, najstariji gradić na bračkoj obali. Prekrasne plaže učinile su ga prvom i nezaobilaznom turističkom oazom na otoku, posebice Zlatni rat – pješčana plaža koja se neprestano pomiče u neprekidnoj igri vjetra i valova. Ondje gdje se dodiruju kopno i more centar je svakog mjestašca na otoku, a u proljeće 2016. sudjelovali smo u projektu izgradnje, rekonstrukcije i uređenja bolske rive, središta i glavnog mjesta susreta u Bolu. Prelijepa šetnica predstavlja jedinstven sklad arhitekture, mora i kamena te novi ponos Brača.

ZAHTJEVI PROJEKTA

Općina Bol krenula je u izgradnju i uređenje šetnice uz more prateći najnovije trendove u urbanom uređenju i turizmu pa tako novu šetnicu krase i ekološka rasvjeta, posebno dizajnirane klupe i kamene skulpture.
Pri tom, valjalo je udovoljiti izuzetno strogim zahtjevima – dugovječnost rive je obavezna, kao i mogućnost da podnese visoko prometno opterećenje, a upotri¬jebljeni materijali morali su biti najviše kvalitete, otporni na izuzetno vruća ljeta, vjetar i valove te pokazati visoku učinkovitost u dodiru s morskom vodom. Kao idealno rješenje za zaštitu i njegu betona odabrana je Sikagard®-704 S vodo-odbojna impregnacija.

SIKA RJEŠENJE

Sikagard®-704 S – vodoodbojna zaštita betona i cementnih površina, podvrgnutih opterećenju zbog zamrzavanja i odmrzavanja, isoljavanja te utjecajima klorida u morskom okolišu. Ne utječe na paropropusnost, dobre je penetracije i otpornosti, a ujedno ne mijenja izgled zaštićenih površina. U skladu sa zahtjevima EN 1504-2 za hidrofobne impregnacije.
Ukupna površina nove bolske rive zaštićene Sikagard®-704 S impregnacijom iznosi 760 m².

SUDIONICI PROJEKTA

Investitor: Općina Bol
Projektant: Projectum d.o.o. (A. Banovac, L. Aviani, M. Muše)
Izvođač: Rubigrad d.o.o.
Proizvodnja betona: Cemex Hrvatska d.d.
Sika koordinator projekta: Tonči Čačija

Fotogalerija (3)

SIKA-CROATIA d.o.o.
SIKA-CROATIA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja i dostava na području cijele Hrvatske.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi