Na samo 9 km od središta Zagreba, nalazi se naselje Novi Jelkovec. Osim stambenog kompleksa, obuhvaća i dječji vrtić, osnovnu i srednju školu, knjižnicu te ambulantu. Uređena su i igrališta za nogomet, rukomet i košarku, postavljeni stolovi za stolni tenis i šah, izgrađeno boćalište, a nedavno su otvorena vrata i novog bazenskog kompleksa.

OPIS PROJEKTA
Novi bazenski kompleks izgrađen je kao dio srednje škole u Novom Jelkovcu, a sastoji se od dva manja i jednog velikog bazena dimenzija 33 × 25 m. Iako se bazeni nalaze u sklopu škole, nakon nastave bit će otvoreni i za javnost. Zgrada bazena sastoji se od podruma, prizemlja i galerije, a tlocrtna neto površina iznosi 6271 m².

ZAHTJEVI PROJEKTA
Izgradnja bazena izuzetno je zahtjevan proces, od samih početaka do finalizacije. Kako se radi o velikom bazenskom kompleksu koji će morati podnijeti izuzetnu opterećenost, naglasak je postavljen na trajne, sigurne i pouzdane materijale, od pripreme površine i hidroizolacije do lijepljenja keramike, fugiranja i brtvljenja. Upravo je Sika ponudila najbolja rješenja prema željama i očekivanjima investitora te tehničku podršku savjetnika kroz cijeli period trajanja gradnje.


SIKA RJEŠENJA

PRIPREMA I HIDROIZOLACIJA POVRŠINE
Priprema i dobra hidroizolacija površine ključni su za uspješnu izgradnju bazena. U ovom projektu upotrebljen je Sika MonoTop®-412 N reparaturni mort za popravke, a na njega je nanesen Sikalastic®-152
hidroizolacijski mort. Kako bi upotpunili ukupni postupak hidroizolacije, za rubna brtvljenja upotrebljena je Sika SealTape®-S hidroizolacijska traka.

POSTAVLJANJE KERAMIKE
Kako bi keramika ostala trajna i postojana, pločice su u cijelom kompleksu zalijepljene pomoću SikaCeram®-205 Large fleksibilnog ljepila. Za fugiranje su korištene SikaCeram® EpoxyGrout i CleanGrout mase čija je učinkovitost dodatno ojačana pomoću SikaCeram® LatexGrout polimernog dodatka. Za kraj, za brtvljenje je upotrebljena Sanisil® silikonska masa otporna na gljivice.

BAZEN JELKOVEC

SUSTAV ZA POLAGANJE KERAMIKE

SUDIONICI PROJEKTA
Investitor: Zagrebački holding d.o.o.
Glavni izvođač: Zagrebgradnja d.o.o.
Proizvođač za keramiku: Lateramen d.o.o.
Sika koordinatori projekta: M. Šarić, D. Grgec

SIKA-CROATIA d.o.o.
SIKA-CROATIA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja i dostava na području cijele Hrvatske.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi