Svjež, dugotrajan dizajn, kvaliteta robne marke i bogatstvo funkcija: LUA je nova, cjelovita kupaonska kolekcija tvrtke Laufen za svaku životnu situaciju.

Novu kolekciju LUA za LAUFEN je dizajnirao Toan Nguyen. Kroz čisti i linearni dizajn odaje počast vodi i našoj svakodnevnoj interakciji s kupaonskim predmetima.

 “Svi doživljavamo kupaonicu na drugačiji način. Kupanje je dio našeg života, a za mene je LUA predstavljala izazov stvaranja kolekcije koja je istovremeno vrlo jednostavna i iznimno cjelovita, u svakom svom dijelu: od keramike do namještaja, od kade do slavina .”

LUA je rezultat suradnje između LAUFEN-a i Toana Nguyena, te potrebe švicarske tvrtke specijalizirane za proizvodnju cjelovitih premium kupaonskih rješenja za pristupačnom kolekcijom, suvremenog dizajna, s materijalima najviše kvalitete. Inspiriran holističkim pristupom koji je LAUFEN oduvijek primjenjivao u svojoj koncepciji kupaonica, Toan Nguyen stvorio je cjelovitu kolekciju u kojoj su svi elementi savršeno usklađeni, s idealnom ravnotežom oblika, funkcije i osjetilnog užitka.

Portret francuskog dizajnera Toana Nguyena u njegovom studiju u Milanu.
LUA je rezultat dugog procesa istraživanja koje su proveli dizajner i LAUFEN, kako bi se stvorila cjelovita kolekcija sastavljena od umivaonika, sanitarnih elemenata i kada, kao i linije miješalica, ormarića i elemenata za odlaganje u neutralnim bojama.
Fotograf: Mattia Balsamini

Snaga LUA kolekcije leži u mogućnosti slaganja i s drugim kolekcijama iz širokog asortimana LAUFEN kataloga, nudeći tako visoku razinu personalizacije u kupaonici.

“Više nego ikada kvaliteta individualnog prostora je apsolutni prioritet, a kupaonica je vjerojatno njegov najintimniji dio. Želio sam stvoriti formu koja je kao dio našeg kolektivnog sjećanja. Kad dizajnirate, ponekad postoji tendencija pretjerivanja, generiranja vlastitog dizajnerskog obilježja, da se proizvod učini drugačijim. Tada „dizajnerski izraz“ postaje važniji od samog proizvoda, što nije dobro.“

Mnoštvo varijanti, jedan dizajn: skladan cjelokupni dojam LUA kolekcije stvara estetski i funkcionalno savršena kombinacija keramičkih elemenata s kadama i miješalicama te namještajem LANI.

Dizajn kao izraz sklada oblika i fleksibilnosti korištenja

Svi komadi u kolekciji temelje se na obliku ovala, s blago savijenim krajevima: novi geometrijski oblik koji je zahtijevao opsežan niz crteža i studija kako bi se dobio linearni rezultat koji je iznimno logičan i funkcionalan u isto vrijeme.

“Za mene je dizajn iznad svega pristup, velika pažnja prema predmetu primijenjena na izvrsnost izrade kao i serijsku proizvodnju kao što je LUA.”

Opsežna serija crteža i studija na radnom stolu u studiju Toana Nguyena u Milanu pokazuje dug proces dizajna koji je doveo do stvaranja LUA.
Fotograf: Mattia Balsamini

Za Toana Nguyena nijedan komad nije važniji od ostalih. Svaki od njih ima svoju specifičnu ulogu unutar kolekcije: kao u orkestru, gdje svi instrumenti moraju biti savršeno usklađeni da bi se stvorila savršena simfonija.

Svaka stavka LUA kolekcije izbrušena je do najsitnijih detalja kako bi ponudila savršenu ravnotežu oblika i maksimalnu fleksibilnost korištenja.

Rezultat dugotrajnog rada

“Za mene je dizajn iznad svega pristup, velika pažnja prema predmetu primijenjena na izvrsnost izrade kao i serijsku proizvodnju kao što je LUA.”
Fotograf: Mattia Balsamini

Ljudska bića i njihovi odnosi s predmetima središnji su fokus rada Toana Nguyena, a s LUA-om je napravio kolekciju koja savršeno kombinira čiste forme i visoku razinu izrade.

“Iskustvo i stručnost Laufena bili su ključni. Probuditi interes takve tvrtke znači da možemo još više pomicati granice”.

U više od desetljeća suradnje s tvrtkom LAUFEN, Toan se neprestano suočavao s novim izazovima, eksperimentirajući u područjima proizvodnje koja ponekad tek treba istražiti. LUA je rezultat dugog procesa istraživanja koje su proveli dizajner i tvrtka, kako bi se stvorila cjelovita kolekcija koja se sastoji od umivaonika, sanitarnih elemenata i kada, kao i linije miješalica, ormarića i elemenata za odlaganje u neutralnim bojama.

Fluidan, modularan i bezvremenski

LUA polazi od holističkog koncepta kupaonice, cjelovite u svim svojim dijelovima, ali i iznimno fleksibilne te stoga prilagodljive svakoj životnoj potrebi.

"Želio sam stvoriti oblik koji je kao dio naše kolektivne memorije", objašnjava Toan govoreći o obliku LUA. Umivaonik u Casa Albero u blizini Rima.

LAUFEN je odabrao Casa Albero, vilu koju su krajem šezdesetih godina prošlog stoljeća projektirali arhitekti Giuseppe Perugini sa suprugom Ugom De Plaisant i njihovim sinom Raynaldom Peruginijem, za snimanje kadrova nove kolekcije LUA.

Snažan primjer brutalističke arhitekture, Casa Albero ima modularnu strukturu dizajniranu da bude maksimalno fleksibilna, replicirana i beskonačno proširiva. Obilježava ju nekoliko jednostavnih materijala kao što su beton, staklo i željezo.

Uzdignuta među borovima, Casa Albero (Kuća na drvetu) jedinstvena je građevina sastavljena od geometrijskih oblika.

To je konstrukcija koja utjelovljuje vizionarsku misao na najčišći način i s maksimalnom funkcionalnošću: polazeći od prostornosti koja je što fleksibilnija, arhitekti su stvorili prostor koji se može prilagoditi novim budućim namjenama.

Elementi povezani s prirodom, modularnost projekta i odnos između forme i funkcije Casa Albero, podsjećaju na vezu s vodom, čistoću i preciznost geometrijskih linija koje proizlaze iz dugog istraživanja i eksperimentiranja na tom pitanju.

Svaka stavka LUA-e izbrušena je do najsitnijih detalja kako bi ponudila savršenu ravnotežu oblika i maksimalnu fleksibilnost korištenja.

Samostojeća kada iz kolekcije LUA unutar pansiona Sphere u sklopu Casa Albero.
Ljudska bića i njihovi odnosi s predmetima središnji su fokus rada Toana Nguyena, a s LUA-om je napravio kolekciju koja savršeno kombinira čiste forme i izvrsnost izrade.

ROCA CROATIA d.o.o.
ROCA CROATIA d.o.o.
Internet adresa

Prodaja preko veleprodajnih partnera na području cijele Hrvatske. Djelujemo i na području BiH, Crne Gore i Srbije.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi