Neovisno o tome jeste li investitor, projektant ili izvođač radova, odabir odgovarajućeg krovnog sustava za zgradu ili projekt jedna je od najvažnijih odluka koju ćete donijeti.

Pravi krovni sustav može desetljećima štititi investiciju, a pogrešni može već u vrlo kratkom periodu rezultirati skupim popravcima, oštećenjima pa i uklanjanjem te ponovnim postavljanjem krova. Kako bismo Vam pomogli pri donošenju odluke, donosimo čitav niz informacija koje najbolje opisuju komercijalne krovne sustave te njihovu namjenu, prednosti i nedostatke.

Pri izgradnji krova, najveći izazovi su dugotrajnost, pouzdanost i izdržljivost. Sarnafil® T krovni sustavi vodonepropusnih membrana dokazano imaju izuzetno dugotrajnu stabilnost i namijenjeni su prvenstveno ravnim krovovima.

Prvi Sarnafil® T krovni sustav postavljen je 1988. godine u Sarnenu, u Švicarskoj. 2013. s ovog je krova odrezan uzorak membrane, a analiza je pokazala kako je membrana i dalje u apsolutno savršenom stanju. Međutim, postavlja se pitanje što to točno znači?

Nakon 25 godina u strukturi spomenutog krova nema ni trunke vlage, a kvaliteta membrane podjednaka je onoj novoproizvedenih materijala. Membrana je još uvijek elastična i fleksibilna, a u bilo kojem trenutku moguće ju je ponovno jednostavno i sigurno zavariti.

„Istražili smo niz Sarnafil® projekata starijih od 25 godina. Učinkovitost i izdržljivost ovih membrana dokazani su kroz vrijeme, ali i kroz brojke i nepobitne činjenice. Ne poznajemo niti jednog drugog proizvođača dostupnog na tržištu koji bi mogao biti usporediv sa Sarnafil® T membranama u pogledu kvalitete proizvoda i osjećaja odgovornosti prema društvu", kaže Stephan Wehrle, dipl. ing. (FH) Instituta za zaštitu građevina, građevinskih materijala i građevinske fizike, Njemačka.


Krov Olimpijskog stadiona u Montrealu, zaštićen Sarnafil® hidroizolacijskom membranom.

Kako bi pružila dodatnu pomoć kupcima prilikom donošenja odluke, Sika je naručila i stručno izvješće u kolovozu 2014. godine koje se odnosi na trajnost polimernih krovnih membrana Sarnafil® TS i Sarnafil® TG. Istraživanje se temelji na analizi pet glavnih krovova starih od 17 do 25 godina te 158 dodatnih krovova koje su Sika stručnjaci i tehnički savjetnici ispitivali u terenskom istraživanju. Također, uključivalo je i interne podatke Sika-e o proizvodnji i monitoringu.

Rezultati ove dugogodišnje studije te 25 godina dokazanih pozitivnih iskustava u svezi trajnosti Sarnafi® TG i Sarnafil® TS membrana sugeriraju da će one uvelike nastaviti ispunjavati svoju vodonepropusnu funkciju još mnogo godina, pridržavajući se pritom najviših zahtjeva za izgradnju krovova i usklađenosti sa zahtjevima za primjenu i održavanje.

SIKA CROATIA d.o.o.
SIKA CROATIA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja i dostava na području cijele Hrvatske.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi