OPIS I ZAHTJEVI PROJEKTA

2020. bila je godina u kojoj su velike investicije u turizam izostale. Jedna od rijetkih bila je ova sanacija bazena u Camping Parku Umag, dijelu porečke Plave Lagune.

Plava Laguna odlučila je obogatiti ponudu te uložiti u uređenje kampova za koje se pretpostavlja da će u turističkoj sezoni 2021. biti iznimno traženi i popularni. Jedan od kampova u koji je ponajviše uloženo je Camping Park Umag, smješten u neposrednoj blizini uvale Canova.

Investicija je između ostalog uključila i potpunu obnovu vanjskih bazena s ukupno više od 1700 m² vodene površine, a ovaj bazenski kompleks jedan je od najvećih u istarskim kampovima. Sastoji se od Activity bazena površine 1163 m² i dječjeg bazena površine 508 m², a Sika je ponudila rješenje s hidroizolacijskom membranom za unutarnje oblaganje.

SIKA RJEŠENJE

Za oblaganje bazena odabrane su dvije varijante Sikaplan® membrana:
Sikaplan® WP 3150-16R – membrana na bazi mekog PVC-a, namijenjena oblaganju vanjskih i unutarnjih bazena za plivanje
Sikaplan® WP 3100-16 RE – hidroizolacijska membrana na bazi mekog PVC-a, reljefne površine, za oblaganje stepenica, rubova i staza bazena, kako bi se postigla odgovarajuća protukliznost.

Obje membrane ojačane su staklenim vlaknima, otporne na klor, razvoj algi i glivica te imaju visoku postojanost na UV zračenje i visoku temperaturu vode (+35°C).

Kod ugradnje Sikaplan® membrana korištena su i pomoćna rješenja sustava: Sika® Geotekstil PES 300, Sika-Trocal® PVC lim te brtvilo posebno namijenjeno za bazene – Sikasil® Pool.

SUDIONICI PROJEKTA

Investitor: Plava laguna d.d., Poreč
Voditelj projekta: Marta Knežević-Stanić, Plava Laguna
Izvođač ugradnje membrane: Almes d.o.o., Viškovo
Sika koordinator projekta: Elvis Čop

SIKA-CROATIA d.o.o.
SIKA-CROATIA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja i dostava na području cijele Hrvatske.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi