Mark Twain je zapisao: „Mauricijus je stvoren prvi, a raj nakon njega, kako bi što više nalikovao Mauricijusu". Svatko tko je otkrio njegovo more boje safira i bijele pješčane plaže, složit će se s ovom tvrdnjom. Otoci Mauricijus i Rodriguez (172 km jugozapadno) dio su otočne skupine Mascarene, zajedno sa susjednim Reunion otocima te čine francuski prekomorski departman. Ova država pokriva 2.040 km², a glavni i najveći grad je Port Louis. Mauricijus je bio britanska kolonija od 1818. do 1968., godine u kojoj je stekao nezavisnost.

Mauricijus je bio izuzetno važna pomorska baza u trgovačkim putovima između Europe i Istoka prije otvorenja Sueskog kanala, a ujedno bio je i objekt želje u dugoj borbi za premoć između Francuske i Ujedinjenog Kraljevstva. Stanovnici Mauricijusa su multietnički, multi-religijski, multikulturni i višejezični. Vlast je oblikovana prema Westminsterskom parlamentarnom sustavu, a otok je izuzetno poznat po istaknutim demokratskim, ekonomskim i političkim slobodama.

Što privlači posjetitelje ovom biseru Indijskog oceana? Cjelodnevni boravak na plaži? Ili možda odličan izbor aktivnosti kojima se mogu baviti? U svakom slučaju, izgubiti se ne možete, a za svakoga postoji ponešto. Najomiljenije aktivnosti su kitesurfing, izleti brodom do prekrasnih otočića lagune, veslanje…

Mauricijus, okružen plitkim vodama, koraljnim grebenom, nevjerojatnim podvodnim krajolikom i dramatičnim oceanskim padom, raj je za ronioce. A na kopnu možete birati između divnih pješačkih staza kojima otok obiluje ili jahanja na plaži. Međutim, ono što ćete zauvijek pamtiti su luksuzni resorti i hoteli kojima otok obiluje.

Radi se o mjestima najveće profinjenosti i besprijekorne usluge, a obuhvaćaju njegujuća lječilišta, dizajnerske sobe, bazene iz snova, šetališta uz palme i restorane svjetske klase. Jedan od tih izvanrednih resorta je i obnovljen Constance Belle Mare Plage. Ovaj hotel dio je mauricijskog nacionalnog hotelskog lanca i jedan je od najuspješnijih hotela u državi, popunjenost je gotovo 90%.

Pruža udoban smještaj u živahnoj i ugodnoj atmosferi. Možete birati između 104 luksuzne sobe, 149 apartmana, 6 ekskluzivnih apartmana, 18 osebujnih vila ili odabrati predsjedničku vilu za vrhunski odmor i neponovljivo iskustvo. Gostima su na raspolaganju i 7 luksuznih restorana te 6 trendi barova. Resort je smješten na ukupnoj površini od 2 km² bijele pješčane plaže, u zaklonjenoj uvali na istočnoj obali Mauricijusa.

U svibnju 2016. godine započeli su radovi na obnovi hotela, a njihovo trajanje moralo je udovoljiti kratkom vremenskom roku jer otvorenje je planirano sredinom srpnja iste godine. Projekt je obuhvatio postavljanje ravnih betonskih krovova i hidroizolaciju krovne površine od ukupno 7.000 m².

Postojeća hidroizolacija krova temeljila se na bitumenskim pločama postavljenim prije više od 15 godina. Budući da su neka krovna područja bila prekrivena slamom, zavarivanje membrana bilo je izuzetno opasno, posebice zbog toga što se Belle Mare nalazi u vrlo vjetrovitom području. Donesena je odluka da se otklone postojeće membrane i zamijene ih novi dvostruki slojevi bitumenskih membrana.

Rješenje Sika-e Mauricijus bilo je korištenje Sikalastic® tekućih poliuretanskih membrana, a otklanjanje postojećih membrana nije bilo potrebno jer su nove jednostavno postavljene na stare. Zbog izuzetno kratkog roka predviđenog za radove, ovakvo brzo i izuzetno učinkovito rješenje odmah je prihvaćeno.


Projekt preuređenja uključio je i novu krovnu hidroizolaciju, na površini od 7.000 m².

Klijenta su jako zanimale i mogućnosti uštede energije zahvaljujući solarnoj refleksiji postignutoj pomoću Sikalastic® membrana. Razlog tomu bili su česti prigovori gostiju na vrlo visoke temperature koje bi ih po povratku dočekale u sobama te na vrijeme hlađenja koje je često trajalo i nekoliko sati. Glavni inženjer Constance hotela i resorta instalirao je softver za strojno mjerenje, rashladne uređaje, opremu za nadzor potrošnje energije i in-house vremensku prognozu, kako bi osigurao vrlo precizne statističke podatke o potrošnji i bolju projekciju potreba.


Uz Sikalastic®-570 Topcoat, krov ostaje sjajan i bijel, čak i pod izuzetnom izloženošću UV zračenju koje je na Mauricijusu vrlo jako tijekom cijele godine.

Sikalastic®-570 Topcoat je vrlo ekonomično rješenje koje zadovoljava zahtjeve visokog indeksa solarne refleksije (SRI). Rezultati nakon ugradnje bili su vrlo uvjeravajući i pozitivni; Sikalastic®-570 Topcoat premaz ostao je sjajan i bijel, čak i pod izuzetnom izloženošću UV zračenju koje je na Mauricijusu vrlo jako tijekom cijele godine. Temperaturna mjerenja od strane inženjera hotela potvrdila su da je ovaj proizvod smanjio unutarnju temperaturu prostorija za 4-5°C.

Obala Mauricijusa čudo je raznolikosti, odlikuje se pješčanim uvalama i planinskom pozadinom Crne rijeke (Rivière Noire) i Tamarina, kao i dramatičnom ljepotom Le Morne Brabant, izuzetno atraktivnom liticom na jugu. U unutrašnjosti, Mauricijus se strmo uzdiže. Ovaj dio obuhvaća nacionalni park kroz klanac Crne rijeke, bogat raznolikim životinjskim svijetom te zavodljiv Chamarel, jedno od najljepših mjestašca na otoku.

Dođite i uživajte u ovom otoku očaravajuće i jedinstvene ljepote i probajte pronaći praznu sobu u Constance Belle Mare Plage resortu. I bez klima uređaja, čeka vas ugodan i rashlađen boravak.


Constance Belle Mare hotel ima popunjenost od čak 90%, a birati možete između 104 luksuzne sobe, 149 apartmana, 6 ekskluzivnih apartmana, 18 osebujnih vila ili odabrati predsjedničku vilu za vrhunski odmor i neponovljivo iskustvo.

SIKA-CROATIA d.o.o.
SIKA-CROATIA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja i dostava na području cijele Hrvatske.
{{ errors . name[0] }}
{{ errors . email[0] }}
{{ errors . location[0] }}
{{ errors . phone[0] }}
{{ errors . message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi