DRACO SHIELD 600 je inovativan premaz za hladne i nedovoljno toplinski izolirane površine koji onemogućava kondenzaciju i nastajanje plijesni i gljivica.

Gljivice, plijesan i vlažne mrlje na zidovima, nastale uslijed kondenzacije vodene pare, najčešće su štetne pojave u stambenim prostorima. Za razvoj tih mikroorganizama potrebni su vlaga na unutarnjim površinama zidova i zrak koji ne struji. Izvor vlage je para koju proizvodimo disanjem i znojenjem, kao i ona koja nastaje u kuhinjama i kupaonicama.

U kontaktu s hladnim zidovima para se pretvara u kapljice koje vlaže slojeve boje i žbuke čime oni postaju idealna podloga za razvoj gljivica i plijesni. Ugradnja PVC stolarije, kojom se postiže gotovo idealno brtvljenje, također potiče razvoj gljivica i plijesni jer je onemogućena izmjena vanjskog i unutrašnjeg zraka, a to sprječava prirodno isušivanje zidnih površina.

Do sada su se gljivice i plijesan najčešće uklanjali sredstvima na bazi klora ili kemijskim otopinama čiji je zadatak bio otrovati ih. Osim što su takve kemijske otopine štetne za ljudsko zdravlje, one djeluje samo na razvijene mikroorganizme, dok njihove spore ostaju netaknute, pa se postupak uklanjanja gljivica i plijesni morao ponavljati svake godine jer nije imao dugoročan učinak.

DRACO SHIELD 600 – novi pristup rješenju problema

DRACO SHIELD 600 je inovativan premaz za hladne i nedovoljno toplinski izolirane površine koji onemogućava kondenzaciju te nastajanje plijesni i gljivica. Ima izolacijske karakteristike i održava površinu toplijom, čime umanjuje ili eliminira hladne mostove. Povećanje temperature sprječava kondenzaciju zraka na zidovima do relativne vlažnosti zraka u prostoriji od 90 posto.

DRACO SHIELD 600 je potpuno netoksičan i jednostavno se nanosi. Prvo je potrebno ukloniti gljivice i plijesan sa zidova pranjem površine varikinom razrijeđenom s vodom. Nakon što se površina osuši, četkom se nanosi DRACO SHIELD 600 u dva sloja.

Prvi sloj nanosi se tanko, a nakon što se osuši nanosi se drugi sloj. Kod izrazite pojave plijesni i hladnih mostova, što se redovito događa u kuhinjama i kupaonicama, nanosi se i treći sloj, pazeći da ukupno debljina slojeva bude do 0,7 mm. Ako ne želite bijeli zid, možete ga premazati odgovarajućom bojom na bazi vode.

Više informacija o proizvodu saznajte na www.dracopro.com.

DRACO d.o.o.
DRACO d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Isporuka na području cijele Hrvatske. Djelujemo i u Srbiji i BiH preko partnera.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi