U blizini Labina okružena šumom nalazi se prekrasna vila Viktor Tireli modernog pročelja. Kvalitetna i estetski dekorativna stolarija uvelike utječe na stil i karakter objekta, a na ovu prekrasnu vilu ugrađena je visoko kvalitetna stolarija iz našeg širokog asortimana prozora, podizno - kliznih stijena, vrata…

Na objekt su ugrađeni GEALAN S 9000 prozorski sustav i aluminijske podizno – klizne staklene stijene Schüco ASS 70.HI. Osnovna namjera razvoja ovog sustava bilo je maksimalno optimiziranje toplinske izolacije koja bi dala mogućnost izrade prozora za pasivne kuće. S 9000 je sustav profila s 83 mm ugradbene dubine, 6 zračnih komora, 3 razine brtvljenja i mogućnošću kombinacije srednje brtve na štoku (MD) ili bez srednje brtve (AD) radi jednostavnije izvedbe kod fiksnih ostakljenja.

Zbog izrazito dobre konstrukcije sustav postiže koeficijent prolaska topline sa standardnim čeličnim ojačanjem kroz profil Uf = 0,92 W/m2K, što u kombinaciji s odgovarajućim 3-slojnim staklo Ug = 0,6 W/m2K zadovoljava standard za pasivne kuće za ukupni koeficijent prozora Uw = 0,8 W/m2K. Novac uložen u kupnju prozora prikladnih za pasivne kuće, vratit ćete uštedom energije u kratkom vremenskom periodu.

Veliki klizni elementi izuzetno su popularni, i sami po sebi se ističu u svakom interijeru, ali njihova primarna prednost leži u činjenici da i kad su otvoreni zauzimaju malo prostora. Aluminijske podizno – klizne staklene stijene Schüco ASS 70.HI  u dnevnom dijelu otvaraju komunikaciju prema terasi. Sistem ASS 70.HI je termički visoko izoliran aluminijski klizni sistem dostupan u izvedbi krila na 1, 2, ili 3 klizne vodilice. Savršena funkcionalnost i lakoća rukovanja postignuta je zahvaljujući visokokvalitetnom okovu nosivosti krila do 300 kg koji kliže po inox vodilici.

Odlična statička svojstva sistema omogućuju izradu otvora velikih dimenzija, dok ugradbena dubina krila od 70 mm dozvoljava ugradnju stakla debljine do 52 mm. Mehanizam funkcionira na način da se okretanjem ručke krilo podiže s dosjednog spoja između EPDM brtve i profila. Vraćanjem ručke u početni položaj krilo se blago spušta i naliježe brtvom na profil stvarajući tako dosjedni spoj uz odlično brtvljenje.

Rukovanje može biti izvedeno i automatski na elektromotornim pogonom. ASS 70.HI predstavlja optimalno, moderno i energetski učinkovito rješenje koje nudi niz prednosti u odnosu na klasične materijale te svojim performansama i estetikom s pravom zauzima primat u modernoj arhitekturi.

  • KATEGORIJA PROIZVODA: PVC PROZORI GELAN S 9000, ALUMINIJSKE KLIZNE STIJENE SCHÜCO ASS 70.HI 
  • OBJEKT: Privatna vila -  Viktor Tireli
  • LOKACIJA: Kršan, Istra
  • STOLARIJA: A.B.S. d.o.o.
  • SISTEM PROFILA: GEALAN S9000 – troslojno staklo, klizne stijene SCHÜCO ASS 70.HI 
  • FOTOGRAFIJA: Bojan Širola
  • ARHITEKT: Arhitektonski studio Plus

Fotogalerija (4)

A.B.S. d.o.o.
A.B.S. d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja i montaža na području cijele Hrvatske. Proizvodi su dostupni i na području Austrije, Italije, Slovenije i Švicarske.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi