Energetski visokoučinkoviti prozorski profili u kombinaciji sa sistemima prozračivanja njemačke tvrtke Profine pravi su izbor za energetske obnove zgrada u tijeku, jer pravilnom ugradnjom omogućuju značajne energetske uštede, ali i zdravu klimu u zatvorenim prostorima.

Tko nas započeli s energetskim obnovama zgrada svakako je korisno učiti iz njihovih dosadašnjih iskustava, kako onih pozitivnih, tako i onih negativnih.

Pojava kondenzata i plijesni u većim razmjerima, u utorima prozorskih okvira primijećena je u Njemačkoj 2002. godine, posebno kod niskoenergetske i pasivne gradnje. Što je Blower-Door test bio pozitivniji, bila je jača pojava kondenzata. Pritom relativna vlažnost zraka u prostoru nije bila odlučujuća. Uzrok pojavi kondenzata i plijesni je parcijalni tlak vodene pare, a jedino rješenje protiv tih pojava je pravilno prozračivanje, ispričao nam je Aleksandar Terer, direktor tvrtke Profine Croatia.

UČINKOVITI SISTEMI PROZRAČIVANJA

Grupa Profine, sa sjedištem u Berlinu i tradicijom dužom od 60 godina, vodeći je europski proizvođač PVC profila za prozore i vrata KBE, Kommerling i Trocal. Kako bi stao na kraj pojavi vlage, plijesni i gljivica u stanovima i uredima te omogućio svojim korisnicima zdravu klimu u zatvorenom prostoru, Profine nudi i učinkovite sisteme prozračivanja – AirMatic, RegelAir, AirTronic, PremiVent, a najnoviji član u obitelji sistema prozračivanja je – ClimaTec 76.

CLIMATEC 76 SUKLADAN S ENEV

ClimaTec 76 je samoregulirajući prozorski sistem za prozračivanje, osmišljen prije svega za najnoviji Profineov Sistem 76 superiornih karakteristika (a koji smo detaljno predstavili u 100. broju PRO Gradnje, op.a.). ClimaTec 76 osigurava dotok svježeg zraka i najbolja je prevencija od plijesni i gljivica, koje nisu samo estetski problem, nego i uzrok brojnih zdravstvenih poteškoća. Ovaj se sistem brzo i jednostavno ugrađuje u vanjski okvir, a sukladan je s EnEV, njemačkim propisima za uštedu energije.

Napredni i visokokvalitetni Profineovi profili obogaćeni sistemima za prozračivanje najtraženiji su prozorski profili za energetske obnove zgrada u Njemačkoj, jer osim što su energetski visokoučinkoviti, također omogućuju i zdravu klimu u zatvorenim prostorima te produljuju vijek trajanja samih zgrada.

PODRŠKA UPRAVITELJIMA VIŠESTAMBENIH ZGRADA

Upraviteljima višestambenih zgrada možemo ponuditi kompletan servis građevinskih otvora putem naših sedamdesetak autoriziranih partnera. Za razliku od drugih proizvođača PVC profila, Profine Croatia može ponuditi i tehničko savjetovanje u pripremi projekta, izračun toplinske provodljivosti, a po potrebi i certificiranje od ovlaštenih certifikatora, nadzor kvalitete izrade elemenata te ugradnje za vrijeme izrade, te kontrolu kvalitete i detekciju eventualnih reklamacija i njihovih uzroka, naglasio je direktor Terer.

Autor: Sanja Pakrac Kramarić
Fotografije: Profine group

LETAK NAKLADA d.o.o. - PRO Gradnja
LETAK NAKLADA d.o.o. - PRO Gradnja
Internet adresa

Društvene mreže

{{ errors . name[0] }}
{{ errors . email[0] }}
{{ errors . location[0] }}
{{ errors . phone[0] }}
{{ errors . message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan!

Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi