UDOBNOST

Zahvaljujući izvanredno preciznome elektronskom termostatu (0,2 °C pri 20 °C), niskotemperaturnome grijaču i posve nečujnome radu, ogrijevanje radijatorima BEHA iznimno je udobno. Elektronski termostat osigurava konstantnu temperaturu prostorije bez neželjenih odstupanja temperature ili pregrijavanja prostorije. Niskotemperaturni grijač s velikom grijaćom površinom osigurava stanje u kojem temperatura površine grijača nikada ne premašuje 225 °C, tj. točku izgaranja prašine.

To znači da ove radijatore nesmetano i bez brige mogu koristiti svi oni koji imaju asmatske ili alergijske poteškoće. Veliku prednost radijatora BEHA predstavlja i ugradnja grijača u kućište. Grijač je pričvršćen na kućište posebnim »plivajućim« nosačima koji sprječavaju svaki šum koji bi se mogao pojaviti prilikom zagrijavanja ili hlađenja grijača.

ISKORISTIVOST

Iskoristivost norveških radijatora BEHA jest 100-postotna. Sva se električna energija pretvara u grijaću energiju i ne nastaju nepotrebni gubici. Klasični način zagrijavanja pećima na plin ili loživo ulje teško može ostvariti iskoristivost koja je usporediva s ovakvim načinom zagrijavanja. Pri klasičnome načinu grijanja nastaju gubici u dimnjaku, razvodnim cijevima i slično. Zahvaljujući ekonomičnim radijatorima BEHA trošit ćete samo onoliko energije koliko vam treba.

GRIJANJE NA STRUJU, TROŠKOVI INVESTICIJE I UPORABE

Pri usporedbi investicije u ekonomično električno grijanje s BEHA radijatorima i klasičnih sustava na plin ili loživo ulje razlika je velika. Prema izračunima investicija u ogrijevanje električnim radijatorima BEHA manja je i do 5 puta, u usporedbi s investicijom u grijanje na plin ili loživo ulje. Pri troškovima rada i uporabe energenata također je u prednosti grijanje na struju, s obzirom na to da cijene fosilnih goriva ubuduće neće pasti, stoga ni poskupljenje električne energije ne bi uzrokovalo nerentabilnost ogrijevanja norveškima radijatorima BEHA.

Vrlo su značajni parametri i životni vijek i troškovi održavanja sustava. Životni vijek ovih radijatora dulji je od 20 godina, a za to vrijeme ne iziskuju nikakvo održavanje. Za sve sustave grijanja na fosilna goriva, preporučuju se godišnji pregled sustava (koji može biti i obvezatan) i čišćenje dimnjaka. Već samo ti troškovi mogu godišnje opteretiti vaš novčanik za dodatnih približno 500 kuna, a valja uvažavati i činjenicu da je životni vijek sustava na loživo ulje ili plin manji od 20 godina.

POSTAVLJANJE NORVEŠKIH RADIJATORA BEHA

Radijatori se postavljaju brzo i jednostavno. Na zid se postavljaju preko zidnoga nosača sa stražnje strane radijatora. Visina ugradnje je između 5 i 10 cm od poda. Svi radijatori BEHA imaju zaštitu IP24. To znači da se mogu postaviti u sve vlažne prostorije, poput kupaonica, smočnica, podruma i slično (kupaonski radijatori). Prilikom postavljanja u kupaonicama valja uvažavati minimalnu udaljenost od radijatora do tuša ili kade za kupanje (radijator ne smije biti pristupačan osobi koja je pod tušem ili u kadi). Radijator se može priključiti preko utikača u zidnu utičnicu ili fiksno preko razvodne kape(razvodna kapa je uz dodatnu opremu).

Zahvaljujući dvostrukoj električnoj izolaciji, radijatori BEHA koriste se bez zaštitnoga vodiča te su iznimno sigurni za uporabu. Većina proizvođača radijatora nalaže minimalni razmak između radijatora i predmeta veći od 10 cm. Zahtjevi za postavljanje radijatora drugih proizvođača višestruko su stroži od zahtjeva za postavljanje radijatora BEHA. Udaljenost radijatora od predmeta ovisi o temperaturi kućišta radijatora. Temperaturu kućišta uvjetuju jakost grijača i površina-veličina radijatora. Radijatori BEHA moraju biti postavljeni na udaljenosti od samo 2 – 5 cm. To znači da je radna temperatura kućišta radijatora dok radi puno niža od temperature radijatora drugih proizvođača. Radijatore BEHA možete bez brige postaviti u dječje sobe i sl. prostorije.

JAMSTVO

Za sve vrste radijatora BEHA vrijedi jamstveni rok od 5 godina.

Jamstvo vrijedi i za termostate i module namijenjene naknadnoj ugradnji.

SIGURNOST

Kao što je već navedeno, grijanje radijatorima BEHA iznimno je sigurno. Radijatori sadrže više stupnjeva zaštite:

  • zaštita IP24 omogućuje sigurnu uporabu u vlažnim prostorijama
  • dvostruka električna zaštita sprječava udar, odnosno prodor električne energije na kućište radijatora
  • radijatori sadrže i sigurnosni termostat protiv pregrijavanja. Termostat sprječava pregrijavanje radijatora ako se radijator slučajno prekrije odjećom ili nečim sličnim. Nakon uspostavljanja uobičajenoga stanja, sigurnosni termostat automatski se resetira.
  • rubovi radijatora jesu zaobljeni, stoga je primjeren za uporabu u kućanstvima, odnosno pri obiteljima s malom djecom.
  • na radijatore se mogu dograditi zaštitni poklopci preko termostata, kako bi se spriječila neželjena premještanja radijatora (obitelji s malom djecom, javne prostorije, škole)
  • svi BEHA radijatori dolaze sa KONČAR certifikatom

PRILAGODLJIVOST UPOTREBE, GRIJANJE NA STRUJU

Provjereni u hladnome skandinavskom okolišu, norveški radijatori BEHA osiguravaju pouzdan izvor centralnoga grijanja prostorija. Ako za zagrijavanje prostorija koristite centralno grijanje na plin ili loživo ulje, a želite zagrijavati samo spavaću sobu, dnevnu prostoriju ili možda dječju sobu, potom je izbor norveških radijatora BEHA brzo i cjenovno iznimno povoljno rješenje. Norveške radijatore BEHA možete učinkovito koristiti i za grijanje u vikendicama, zastakljenim zimskim vrtovima, radionicama i slično. Norveški radijatori BEHA, zahvaljujući izvanredno preciznome elektronskom termostatu, odlično su rješenje i za grijanje stana kod kombinacije grijanja s klima uređajem.

Više:

Izvor: TERSUS d.o.o.

TERSUS d.o.o.
TERSUS d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Besplatna dostava na području cijele Hrvatske. Djelujemo i na području BiH, Crne Gore, Slovenije i Srbije.
{{ errors . name[0] }}
{{ errors . email[0] }}
{{ errors . location[0] }}
{{ errors . phone[0] }}
{{ errors . message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan!

Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi