Gala peleti i briketi rješenja su za eko grijanje koja objedinjuju visoku učinkovitost, financijsku dostupnost te praktičnost za svakodnevnu upotrebu.  

Kroz svoju dugogodišnju povijest tvrtka Galeković brine o očuvanju prirode i prirodnih resursa. Drveni peleti i briketi najbolji su primjer odgovorne i ekološke proizvodnje. Potpuno su prirodni, zdravi i sigurni te ne onečišćuju okoliš. Obradom drva nastaju sitne čestice koje se mogu strojno prešati bez uporabe vezivnog sredstva kako bi nastali drvni peleti i briketi najviše kvalitete.

Vrhunski drveni peleti i briketi Galeković proizvode se od hrasta koji osigurava njihovu visoku kaloričnu vrijednost – energetski isplativi i ekološki prihvatljivi!

Proizvodnja usmjerena prema potpuno prirodnom peletu visoke energetske učinkovitosti

Ulaganjem u nove tehnologije i pogonom opremljenim prema najsuvremenijim standardima procesi PPS Galekovića usmjerili su se prema održivom poslovanju i proizvodnji potpuno prirodnog proizvoda.  

„Jedna od glavnih prednosti grijanja na pelete svakako je to što se za njihovu izradu iskorištava sva drvna sirovina, odnosno piljevina iz drvne industrije. Prikupljena piljevina i sječka zajednički idu u mlinove za usitnjavanje i zatim ta sirovina ide u sušaru. Toplina za sušenje dobiva se iz kotlovnice koja za sagorijevanje koristi biomasu koja nije adekvatna za proizvodnju peleta ili ostalih proizvoda te se od viška topline proizvodi i zelena električna energija. Kada peleti dosegnu 8 do 10 % vlažnosti, opet je vrijeme za usitnjavanje. Nakon dodatne provjere, peleti se stavljaju u pelet prešu iz koje izlaze vrući peleti koji se zatim hlade i pakiraju“, proces proizvodnje objasnio je Filip Galeković, direktor tvrtke PPS Galeković d.o.o.

Gala peleti imaju veliku energetsku vrijednost, vlažnost manju od 10 %, a udio pepela manji od 0,7 %. To znači da će se ovaj energent sporije trošiti, ali i da će proizvoditi značajno manje pepela.

Potvrda posvećenosti održivoj proizvodnji

Cijeli proces proizvodnje Gala peleta je automatiziran i kontroliran, a smjese i pelete stalno testiraju vanjski akreditatori. Posvećenost održivoj proizvodnji PPS Galekovića dokazuje i certifikat FSC, dok energetsku vrijednost potvrđuje oznaka ENplus-A1.

Peleti razreda ENplus-A1 izrađeni su od čistog debla, bez dijelova poput kruna drveća, grana ili korijena, što im osigurava izuzetnu čistoću i najvišu kvalitetu.

FSC, certifikat odgovornog gospodarenja šumama koji je u svijetu prepoznat kao međunarodni standard, upućuje na visoku ekološku svijest prilikom gospodarenja drvnim proizvodima, uključujući procese usmjerene na dugoročnu zaštitu prirode. Navedeni certifikat izniman je dokaz vjerodostojnosti PPS Galekovića kao tvrtke u cjelini.

PPS - GALEKOVIĆ
PPS - GALEKOVIĆ
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja na području cijele Hrvatske, BiH, Crne Gore, Italije, Kosova, Makedonije, Slovenije, Srbije i Švicarske.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi