Moderni prostori već duže vrijeme uređuju se po principu otvorenog prostora. Sam koncept stvara dojam prostranosti kao i preglednosti. Tako se osigurava kontakt između članova obitelji dok rade svoje poslove i zadatke ili provode slobodno vrijeme. Naravno, neke dijelove stana nužno je izolirati radi mira i privatnosti. Na prvom mjestu to su kupaonica i WC, a ako prostor dopušta, spavaće i radne sobe te hodnike. Te se cjeline mogu odvojiti na više načina: konstruktivnim elementima krovišta (stupovi, grede, kosnice) i namještajem (ormari, komode, police).

Pregradne stijene u potkrovlju mogu se izvesti kao pregradni zidovi čija se površina žbuka i gleta ili kao montažne stijene.

Pregrade mogu biti zidane, od staklene opeke, odnosno ugrađene stijene, ili montažne. U tom slučaju staklena opeka postavlja se u rešetkaste okvire. Ako vam ovakve opcije ne odgovaraju, možete se odlučiti za opciju pokretne pregrade, klizne ili preklopne.

Kako ćete pregraditi svoj prostor, ovisi o nosivoj konstrukciji poda, opterećenjima, roku izvedbe, ali i osobnim afinitetima.

Detaljnije načine pregrađivanja prostora te prednosti i nedostatke svake, pogledajte na linku!

POTKROVLJE.HR
POTKROVLJE.HR
Internet adresa

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi