Ovo utočište za svakodnevne rituale sada može utrti put za bolje sutra s energetski učinkovitim i ekološki prihvatljivim materijalima. Donosimo vam nekoliko načina kako postati odgovorniji potrošač.

Prihvaćanje tehnologije i inovacija u kupaonici

Kupaonica više nije pasivan igrač, već prostor koji može aktivno pomoći u uštedi vode, vremena i energije. U potrazi za energetski učinkovitom kupaonicom, jednostavno, ali vrlo učinkovito rješenje je slavina opremljena Cold Start tehnologijom. S ovom pametnom inovacijom, zadani početni položaj slavine postavljen je na hladnu vodu, a sustav grijanja se aktivira samo kada se ručka okrene i kada je topla voda uistinu potrebna, što rezultira značajnom uštedom energije. Izbjegavanjem rada bojlera kada nije potrebno, tehnologija Cold Start također pomaže u smanjenju emisije CO2.

Ako želite biti još učinkovitiji, isprobajte termostatske slavine s Roca Quick Reaction® tehnologijom za trenutni pristup toploj vodi. Dodatak sigurnosnog sustava Security 38° temperaturu zadržava na maksimalnih 38 stupnjeva, osiguravajući ne samo uštedu energije već i dodatnu sigurnost za vas i vaše najmilije.

Miješalica ONA, Roca


Miješalica ONA, Roca 

Najinovativnije slavine nude održiva rješenja

Voda, neprocjenjivo bogatstvo povezano s kupaonicom, zaslužuje našu posebnu pozornost. Jednostavni trikovi kao što je zatvaranje slavine dok peremo zube su vrijedni, ali postoje još bolji načini za pasivnu i aktivnu uštedu ovog dragocjenog resursa. Perlatori integrirani u slavine mijenjaju pravila igre u očuvanju vode. Miješanjem vode sa zrakom ova promjena učinkovito smanjuju protok vode uz održavanje željene razine tlaka. Ova tehnologija savršeno je usklađena s najstrožim standardima uštede vode, čime je zaslužila prestižnu certifikaciju European Water Label.

Održiva rješenja koja štede vodu u vašoj kupaonici

Sustavi s dvostrukim ispiranjem standardna su značajka u većini WC-a i učinkovit način smanjenja potrošnje vode. Najučinkovitije WC školjke troše samo četiri i dvije litre za potpuno i djelomično ispiranje.

Na stepenicu više penje se integrirani WC s umivaonikom, poput nagrađivanog W+W brenda Roca. Ovaj inovativni višenamjenski umivaonik i WC učinkovito smanjuje ukupnu potrošnju vode korištenjem vode iz umivaonika za ispiranje WC-a.

W+W zidni WC i umivaonik, Roca 

Uspon pametnih kupaonica

Pametna tehnologija mijenja naše svakodnevne živote, često na bolje. Od digitalnih aplikacija do personaliziranih sustava i intuitivnog dizajna, vrhunska tehnologija u kupaonici nudi neusporedivu učinkovitost, praktičnost i održivost. Prihvatite suvremeni stil života uz ove nadogradnje koje domu dodaju dašak futurističkog šarma.

Pametni WC-i održivosti pristupaju iz više kutova. Koriste minimalnu količinu vode uz pomoć sustava djelomičnog i potpunog ispiranja, a smanjenje otpada tijekom procesa proizvodnje i pakiranja je prioritet. Nabava pametnog WC-a može biti velika investicija, ali će se isplatiti u računima za energiju i vodu, kao i u poboljšanom iskustvu osobne njege. S ovakvim proizvodima ne možete pogriješiti ako visoko cijenite udobnost, higijenu, praktičnost i okoliš.

Pametni WC IN-WASH® INSIGNIA i okruglo ogledalo IRIDIA, Roca

Središnja značajka pametnih kupaonskih rješenja je aplikacija Roca Connect. Ovaj jednostavan alat, dostupan na svakom pametnom telefonu, omogućuje vam praćenje potrošnje vode i troškova energije. Povezana s kupaonskim proizvodima, ova pametna tehnologija također može poboljšati vašu dnevnu rutinu s personaliziranim postavkama upravljanja.

Mudro birajte materijale

Održivi materijali i završne obrade revolucioniraju kupaonski prostor na moderan način. Protuklizna površina Stonex® sigurna je opcija za tuš ili kadu. Ovaj materijal sastoji se od reciklirane smole iz PET boca, što ga čini lakšim i pomaže u smanjenju utjecaja transporta i smanjenju emisije CO2.

Surfex®, koji se koristi za mnoge Roca umivaonike, još je jedan napredan materijal s iznimnom otpornošću na oštećenja i UV svjetlo. Izrađen od organskih materijala, Surfex® se može u potpunosti reciklirati i prenamijeniti u druge svrhe.

Osim materijala koji se mogu reciklirati, uzmite u obzir i utjecaj završnih slojeva koji se koriste na proizvodima i njihov dugoročni utjecaj na okoliš. Everlux, održiva završna obradu za slavine koja ne uključuje opasne materijale niti stvara bilo kakav kemijski otpad ili onečišćenje vode izvrstan je primjer. S ovom čistom i naprednom tehnologijom možete se prepustiti miru u svojoj kupaonici znajući da ste odabrali proizvode koji ne ostavljaju negativan utjecaj na okoliš.

TERRAN-N Stonex® tuš kada, Roca 

Reduce, Reuse, Recycle

Odabir predmeta za kućanstvo koji su dizajnirani s namjerom da traju cijeli život može napraviti stvarnu razliku. Keramika je, na primjer, izdržljiv materijal koji se može 100% reciklirati, razgraditi i koristiti na mnogo drugih načina. Dodavanje daška prirode s drvom dobivenim iz održivih šuma, pa čak i recikliranim plutom stvara ugodno okruženje za korisnike svjesne svog utjecaja na okoliš.

Kolekcija TURA, Roca

Biti svjestan okoliša proteže se izvan naše neposredne okoline. Također uključuje razmatranje svakog aspekta proizvoda koji koristimo, uključujući procese njihove proizvodnje i pakiranja.

U nastojanju reduciranja korištenja plastike za jednokratnu upotrebu, Roca je u ambalažu uvela održive alternative poput kartona. Također, proizvodnjom u tvornicama u istoj regiji u kojoj je i njihova distribucija Roca osigurava svođenje emisija povezanih s prijevozom na minimum.

Kupaonica je utočište gdje možete uživati u trenucima mira. Bilo da se radi o osvježavajućem tuširanju, umirujućoj kupki ili jednostavno provedenom vremenu na početku dana, uživate u ljepoti dobro dizajnirane kupaonice. Sada se ovo iskustvo može poboljšati kroz materijalne inovacije, tehnologiju i transparentnost u proizvodnji.

ROCA CROATIA d.o.o.
ROCA CROATIA d.o.o.
Internet adresa

Prodaja preko veleprodajnih partnera na području cijele Hrvatske. Djelujemo i na području BiH, Crne Gore i Srbije.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi