U ranim četrdesetim godinama prošlog stoljeća tvrtka Volvo kupila jer otočić naziva Trälen, udaljen 60-ak kilometara od Göteborga, drugog po veličini grada u Švedskoj. Na otočiću je izgradila odmaralište za svoje zaposlenike i njihove obitelji.

Početkom ovog stoljeća švedska investicijska tvrtka Bansvik Holding AB otkupila je od Volva navedeni otočić. S vizijom izgradnje novog, modernog odmarališta krenula je u razvoj otočića i njegove cijele infrastrukture. Vodila se ciljem da tržištu ponudi moderno ljetovalište prilagođeno visokim zahtjevima i kriterijima današnjih investitora.

Kvaliteta finalnog proizvoda postavljena je kao imperativ i zato se pažljivo i bez kompromisa biralo proizvođača i partnera za završetak projekta. Ovu tvrdnju potkrepljuje i tržišna cijena gotovog objekta koji se plasira na tržište, gdje se cijene potpuno gotovih i useljivih objekata kreću od 5.4 do 8.9 milijuna švedskih kruna, a objekti su mahom već unaprijed prodani.

Plan je bio da ljetovalište čine 63 samostojeće kuće (u tri različita tipska arhitekturna rješenja, površine nešto više od oko 100-tinjak metara kvadratnih), te centralne zgrade s apartmanima. Svaka kuća posjeduje i gostinjsku kućicu od 25 kvadrata, te svoj privatni dok za vezanje plovila. Objekte je dizajnirao renomirani švedski arhitektonski studio CREAM Architects.

Kao što je već navedeno, samom izvođaču projekta nije bio dozvoljen nikakav kompromis vezan uz kvalitetu proizvoda koji će biti izgrađen i plasiran na tržište. Tvrtka DOMUSplus d.o.o proizvodi i usluge iz Zagreba ispunjavala je tražene zahtjeve, prepoznata je od strane izvođača i investitora, te se pokazala kao jedan od pomno odabranih ponosnih partnera u razvoju ovog projekta.

S obzirom ekskluzivnost i cijene gotovih objekata, kompromisa kod brzine i kvalitete izgradnje nije smjelo biti. Iz tih razloga tvrtka DOMUSplus d.o.o. odabrana je kao optimalan partner u dijelu posla proizvodnje i montaže niskoenergetskih objekata. Kroz nekoliko referentnih posjeta proizvodnom pogonu DOMUSplus d.o.o u blizini Zagreba, kao i kroz posjete nekoliko DOMUSplus d.o.o. izgrađenih objekata sličnih karakteristika švedski investitori uvjerili su se i osobno da su odabrali odličnog partnera.

Nakon potpisa ugovora o suradnji DOMUSplus d.o.o. uspješno je započeo s isporukom niskoenergetskih objekata za projekt ljetovalište Lilla Fjellsholmen! Ritmom od 3 proizvedene, dostavljene i montirane kuće mjesečno (zajedno s pripadajućim gostinjskim objektom), DOMUSplus d.o.o. je prateći sve ugovorene okvire kvalitete i brzine montaže dokazao da je bezrezervno spreman za projekte velikih dimenzija, naročito ondje gdje kompromis kvalitete na uštrb brzine nikako nije dozvoljen.

DOMUSplus d.o.o. pokazao se kao pouzdan partner unatoč velikim apetitima investitora i na prvi pogled možda i nerealnim vremenskim planovima. Pravilnim i preciznim planiranjem, usuglašavanjem vremenskih planova s drugim partnerima na projektu, rezervacijom resursa i kapaciteta, te potpunom predanošću, u stanju je odgovoriti svim zahtjevima dinamičnog i vrlo zahtjevnog tržišta, kao što je švedsko. Osim toga, sve je postignuto unatoč vrlo nepovoljnim vremenskim uvjetima na sjeveru Europe.

I na kraju, važno je napomenuti da se proizvod koji se plasira na švedsko tržište po pitanju kvalitete materijala i preciznosti rada u niti jednoj komponenti ne razlikuje od proizvoda koje tvrtka DOMUSplus d.o.o. plasira na domaće tržište. To još jednom dokazuje da investitori koji se odluče za DOMUSplus d.o.o. proizvod mogu biti sigurni da su odabrali proizvod vrhunske kvalitete, koji se dokazao na raznim zahtjevnim tržištima diljem Europe. Poput švedskog investitora i tvrtka DOMUSplus d.o.o. je oduvijek imala viziju plasiranja cjenovno prilagođenog, vrhunskog europskog proizvoda na domaće tržište.

DOMUS plus d.o.o.
DOMUS plus d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Dostupnost na području cijele Hrvatske.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi