Karlovački dječji vrtić Dubovac sagrađen je 1973. godine, na obali rijeke Kupe.

Nakon 47 godina gotovo neprekidnog korištenja te brojnih generacija polaznika i odgajatelja, došlo je vrijeme za energetsku obnovu vrtića koji polazi 160 mališana.

ZAHTJEVI PROJEKTA

Glavni cilj projekta bilo je smanjenje potrošnje energije kroz povećanje energetske učinkovitosti. Obnova je unaprijedila vrtić u klasifikaciji s F na B kategoriju, emisija CO2 je smanjena za 92,54%, a cilj je i postići ukupnu godišnju energetsku uštedu od 171.141 kWh/god.

Upravo zbog toga tražila su se rješenja usklađena s najvišim i najsuvremenijim standardima energetske učinkovitosti i ponosni smo što je čitav niz Sika sustava ugrađen u ovoj rekonstrukciji.

SIKA RJEŠENJA

Na 1200 m² novog krova ugrađena je Sarnafil® TS 77 hidroizolacijska membrana na bazi FPO-a, jedinstvena na tržištu zbog dvostrukog ojačanja (poliestersko pletivo i stakleni voal). Postojana je na starenje, vremenske uvjete i UV zračenje i zaštitit će objekt vrtića kroz još dugi niz godina. U krov su ugrađeni i Sarnafil® TPO lim te Sarnavap® 500 E parna brana.

U unutarnjim prostorima ugrađena je bitumenska hidroizolacijska membrana Sika® BituSeal® T-640 PG, ojačana poliesterskim pletivom, zajedno sa Sika® Igolflex® P01 bitumenskim predpremazom.

U svim hodnicima i sobama za boravak polaznika vrtića i odgojitelja, ugrađene su PVC podne obloge lijepljene pomoću Schönox Emiclassic ljepila. Površine su izravnane i pripremljene korištenjem Schönox ZM samonivelirajuće mase i Schönox SDG premaza za blokiranje vlage.

Sve pločice u sanitarnim čvorovima ugrađene su pomoću SikaCeram®-220 cementnog ljepila klase C2TE prema EN12004, a fugiranje je odrađeno uz SikaCeram CleanGrout masu za fuge u odabranim nijansama.

Za kraj, sva završna brtvljenja izvedena su pomoću Sikaflex®-11 FC iCure brtvila i ljepila te SikaBoom®-583 LowExpansion brzo otvrdnjavajućom pjenom za ispunu prostora oko okvira prozora i vrata te druge kontrolirane ugradnje.

SUDIONICI PROJEKTA

Investitor: grad Karlovac

Projekt: Ured. Ovl. Arh. Nikolina Maradin

Glavni izvođač: Kolos d.o.o.

Izvođač krova: Spektar Izolacije d.o.o.

Sika koordinator projekta: D. Marđetko

SIKA-CROATIA d.o.o.
SIKA-CROATIA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja i dostava na području cijele Hrvatske.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi