LAUFEN je svoju ovogodišnju prezentaciju na ISH sajmu u Frankfurtu nazvao „A new era od connectivity“. Kao vodeći premium brand u kupaonici, LAUFEN razumije povezanost na višedimenzionalan način i izvan tehničkog umrežavanja kupaonskih objekata s oblakom. LAUFEN definira kupaonicu kao jedinstven prostor koji je u interakciji i povezan s ljudima, arhitekturom i okolišem na različite načine te obogaćuje život kroz emocionalno inteligentan, estetski dizajn.

Nova modularna kupaonska kolekcija MEDA jedan je od primjera kako LAUFEN transformira kupaonicu u prostor usredotočen na ljude i njihove svakodnevne interakcije s kupaonskim predmetima u želji za osobnom njegom, blagostanjem i zdravljem. MEDA je svevremenska kolekcija kupaonske keramike, kada, slavina i namještaja te spaja sve vrline švicarskog dizajna kao što su jasnoća, funkcionalnost i posvećenost detaljima. Zahvaljujući svom modularnom dizajnu, prikladna je gotovo svakom kupaonskom prostoru i ambijentu te nudi rješenja za individualne dizajnerske zahtjeve. Dio MEDE je i WC koji zahvaljujući novorazvijenoj tehnologiji Silent Flush značajno smanjuje buku pri ispiranju i time povećava udobnost življenja.

Osvježeni klasik

Još jedan izvanredan primjer ovog fokusa na ljude i njihov odnos prema kupaonici je evolucija kultne kolekcije ILBAGNOALESSI koja sada uključuje mogućnosti koje nudi LAUFEN-ov Saphirkeramik©. Dizajner Stefano Giovannoni eksperimentirao je s ovim ekskluzivnim keramičkim materijalom i dizajnirao nove predmete s velikodušnim, mekim i tečnim oblicima koji ostavljaju lagan i delikatan dojam. Rezultat je kupaonska kolekcija koja obogaćuje živote ljudi promjenom načina na koji doživljavaju svoju svakodnevnu osobnu njegu i zdravlje. Osvježena kolekcija također uključuje nove opcije završnih obrada i boja za većinu keramičkih proizvoda. Stvoren je i novi kupaonski namještaj, koji kombinira najkvalitetniju izradu s naprednim materijalima i tehnologijama.

Ravnoteža između poezije i funkcionalne kvalitete

Treća kompletna kupaonska kolekcija koju je LAUFEN predstavio na ISH sajmu je LUA, kompletan set kojeg je kreirao francuski dizajner Toan Nguyen. LUA odaje počast ritualu vode kroz čisti, linearni dizajn koji proizlazi iz mukotrpnog istraživanja oblika, temeljenog na našem svakodnevnom odnosu s kupaonskim predmetima. Nadahnut holističkim pristupom koji je LAUFEN oduvijek primjenjivao u svojoj koncepciji kupaonskih prostora, Toan Nguyen stvorio je cjelovitu kolekciju u kojoj su svi elementi savršeno usklađeni, s idealnom ravnotežom oblika, funkcije i užitka osjetila.

Kupaonski namještaj za bolju svakodnevicu

Na ISH-u je prvi put prikazan i set namještaja LANI, kojeg je također kreirao Toan Nguyen. Sa svojim tankim, linearnim dizajnom, velikim prostorom za pohranu, dobro promišljenim detaljima i izdržljivom završnom obradom, namještaj LANI ostvaruje san o dobro dizajniranoj, uvijek urednoj kupaonici – a kao modularna kolekcija može se kombinirati s raznim LAUFEN-ovim kolekcijama. Iza svega stoji LAUFEN-ova filozofija da je dobro organizirana kupaonica odlučujući preduvjet za svačiju dobrobit.

Nova završna obrada površine bori se protiv prljavštine, bakterija i virusa

Jedan primjer koji slikovito prikazuje naglasak koji LAUFEN stavlja na zdravlje je nova inovativna završna obrada LAUFEN Clean Coat Active. Nova površinska obrada za keramiku je istinska higijenska inovacija, jer ne samo da učinkovito smanjuje tragove prljavštine i naslage kamenca, već ima i antibakterijska i antivirusna svojstva - te tako podiže higijenu umivaonika, WC-a i bidea na dosad neviđenu razinu.

Kultni kupaonski predmeti igraju se bojama

Inovacije poput prozirne kade koja svijetli u tajanstvenim bojama i kultni kupaonski predmeti poput novog, impresivnog dvostrukog umivaonika iz INO kupaonske kolekcije su također privukli pozornost na ovogodišnjem sajmu. Dvostruki umivaonik dostupan je i u novim bojama keramike, s kojima LAUFEN proširuje repertoar mogućih opremanja. Uspješni Cleanet Riva tuš WC također nudi nove opcije boja za keramiku i upravljač. Švicarska marka tako dosljedno čini tuš WC ugodnim dijelom kupaonice, donoseći estetiku i dizajn i u ovoj kategoriji.

Održivo upravljanje otpadnim vodama

Nijedan kupaonski predmet ne predstavlja LAUFEN-ove napore u pogledu održivosti tako jasno kao pionirski WC za odvajanje urina Save!, koji je već dokazao u nekoliko projekata svoj potencijal revolucioniranja održivog upravljanja otpadnim vodama. Save! također impresivno pokazuje kako je kupaonica umrežena s okolišem i kakav značaj mogu imati održiva kupaonska rješenja za kružno upravljanje zgradama. Save! je više od koncepta ili ideje: to je potpuni proizvod koji je u skladu s relevantnim industrijskim standardima i normama. Štoviše, novi INEO LINK WC element razvijen je za Save! WC školjku za odvajanje urina unutar INEO instalacijskog sustava.

Pametna kupaonica

Voda postaje pametna uz inteligentno upravljanje vodom i mogoćnostima povezivanja unutar novog LAUFEN pametnog sustava. LAUFEN Smart kupaonica spaja inteligentnu IoT tehnologiju (IoT = Internet of Things) sa slavinama za umivaonik, vanjskim i integriranim kontrolama za pisoar, kontrolama tuša, tuš WC-om i intuitivnom sanitarnom aplikacijom Smart Control. Pojednostavljuje i poboljšava upravljanje javnim i polujavnim sanitarnim prostorima, pružajući višu razinu higijene, brže vrijeme odaziva, bolju uslugu, manju potrošnju vode i energije te zahtjeva manje osoblja. Inovativni sustav može se koristiti samostalno ili integriran u postojeći sustav upravljanja zgradom, pa tako LAUFEN Smart svoju korisnost već dokazuje u zgradama i projektima diljem Europe.

Novi sustav tuširanja, koji je predstavljen kao prototip na ISH-u, također je poveziv i pametan. Fokus stavlja na wellness i iskustvo tijekom tuširanja. Voda, slike, svjetlo i zvuk pažljivo su spojeni kako bi se stvorio savršen ugođaj privatnih toplica u vlastita četiri zida.

Praktična rješenja za projektante i instalatere

LAUFEN odgovara na potrebe arhitekata, projektanata i instalatera novim, dobro osmišljenim rješenjima koja pojednostavljuju planiranje i skraćuju vrijeme postavljanja. U tom se kontekstu kupaonski objekti shvaćaju kao dio dizajna i arhitekture s kojom su čvrsto povezani, dok su iza zida umreženi sa žilama kucavicama zgrade. INEO Instalacijski sustav stoga sada donosi LAUFEN-ovu vrhunsku kvalitetu iza zida i savršeno se usklađuje s dizajnerskim objektima marke ispred zida. S ovim rješenjem, u potpunosti proizvedenim u Njemačkoj, LAUFEN se pozicionira kao cjeloviti pružatelj kupaonskih usluga za dizajn interijera, nudeći rješenja za svaku kupaonicu i svaki zahtjev dizajna.

S novim EasyFit 2.0 sustavom za montažu, s druge strane, zidne WC školjke iz LAUFEN-a sada može još brže i jednostavnije montirati samo jedan sanitarni stručnjak - pomoćnik nije potreban. Zahvaljujući novim montažnim šipkama za pričvršćivanje, potreba za rezanjem na mjeru pilom i stvaranjem dodatnog plastičnog otpada također je stvar prošlosti.

www.laufen.hr

www.laufen.com/ish

ROCA CROATIA d.o.o.
ROCA CROATIA d.o.o.
Internet adresa

Prodaja preko veleprodajnih partnera na području cijele Hrvatske. Djelujemo i na području BiH, Crne Gore i Srbije.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi