Sve viši standardi u svijetu građevine zahtijevaju i inovacije u pogledu proizvoda kojima gradimo naše domove. Kako bi uspješno pratio stroge uvjete suvremene gradnje, Wienerberger je, kao lider na tržištu, proizveo novi hit koji će oduševiti svakoga.

Riječ je o Porotherm IZO Profi opeci koja uvelike olakšava gradnju, smanjuje potrebno vrijeme za zidanje, ne zahtijeva velik broj radnika te štedi novac investitora iz više razloga.

Energetska efikasnost

Inovativnost se posebice očituje u iznimnoj toplinskoj izolaciji koja se postiže upotrebnom ove opeke jer, za razliku od dosadašnjih, IZO Profi opeka u sebi ima integriranu kamenu vunu koja je odličan toplinski izolator.

Upotrebom ove opeke postižu se neusporedivo bolja svojstva toplinske izolacije jer ona, i bez dodatnog izolacijskog sloja, zadovoljava postojeće propise o toplinskoj zaštiti objekta.

Ušteda energije primjetna je svakodnevno jer zidovi od IZO Profi opeke imaju visoka svojstva akumulacije topline, što znači da zadržavaju visoku temperaturu i vraćaju ju samo kada vanjska temperatura padne. Na taj način postiže se uravnotežena prostorna klima tijekom cijele godine – zimi se zidovi sporo hlade, dok se ljeti sporo zagrijavaju.

Dodatna korisna površina

Posebno dizajnirana Porotherm IZO Profi opeka uvelike doprinosi smanjenju debljine zidova i vremenu izgradnje objekta.

Kako se izostavlja dodatan sloj izolacije, tako se istovremeno ostvaruje dodatna korisna površina u domu. Točnije, na dvojnom objektu visine do 2 kata, korištenjem IZO Profi opeke ostvarujete dodatna 4 m2.

Wienerbergerov stručni tim izrađuje besplatne izračune materijala potrebnog za gradnju svih tipova objekata. Napravite izračun već danas!

Ekološki prihvatljivi materijali

Prilikom razvijanja ovog proizvoda, posebna pažnja posvećena je zdravlju i udobnosti stanovanja, trajnosti te energetskoj i ekonomskoj učinkovitosti.

IZO Profi opeka načinjena je isključivo od prirodnih materijala – glinene ovojnice i ispune od kamene vune, a upravo su ti materijali idealni za postizanje optimalne vlažnosti prostorija te zdrave i ugodne klime u vašem domu.

Također, mali faktor difuzije vodene pare omogućuje da zidovi dišu čime se sprječava nastanak plijesni u zidu.

Brza i moderna gradnja

Način zidanja IZO Profi opekom zaista je jednostavan. Zaboravite na mort, na prljavo gradilište i na mukotrpnu pripremu svakog novog reda.

Ovaj sistem gradnje zida se uz pomoć inovativnog Dryfix.extra ljepila uz kojeg je jedan red moguće zazidati u svega nekoliko minuta.

Točnije, proces gradnje brži je za čak 3x te osigurava besprijekorno ravne površine. Osim toga, potrebna količina materijala za vaš dom velike se smanjuje. Za prosječnu obiteljsku kuću, umjesto potrebnih 10 000 litara morta, koristi se 30 boca Porotherm Dryfix.extra ljepila.

Smanjite vrijeme gradnje, mukotrpno zidanje i velik broj radnika na gradilištu. Gradite svoj energetski učinkovit dom – brzo i jednostavno!

WIENERBERGER d.o.o.
WIENERBERGER d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Proizvodi su dostupni u cijeloj Hrvatskoj.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi