Zaštita od buke je važna!

Buka je dio naše svakodnevice, posebno za one koji žive u gradu. Buka automobila, električnih alata, tv i radio uređaja te ostalih kućanskih aparata, stvara buku koja prije nije postojala. Nepoželjna i ometajuća buka može uzrokovati stres koji s vremenom utječe i na naše zdravlje, a može utjecati i na odnose sa susjedima. Granica od 35 dB uzima se kao relevantna za utjecaj na zdravlje, posebno u slučaju noćne buke koja utječe na naš san.

Vrlo loša zvučna izolacija u većini stambenih zgrada

Zašto je to tako? Brza gradnja bila je idealna za osigurati dom tisućama obitelji iz JI Europe, a brzo i jeftino rješenje bila je montažna armiranobetonska gradnja. Isto tako, posljednjih desetljeća, dolazilo je do velikih pogrešaka prilikom postavljanja izolacijskih materijala, što je utjecalo na njihov učinak.

Rješenje za buku

Prvo što je potrebno je otkriti izvor buke koji može biti interni i eksterni. Idealno rješenje je sustav za zvučnu izolaciju između katova i stanova od gipskartonskih ploča NIDA Acustic te drugih materijala. NIDA Acustic ploča ima veliku gustoću – 880 kg/m3  te je dodatno ojačana staklenim vlaknima što ju čini jačom, tvrđom i težom od standardnih gipskartonskih ploča. Pregradni sustav NIDA Acustic ploča idealan je za zvučnu izolaciju poda, zida i stropa. Sastoji se od samih ploča i metalnih profila CD i UD, spojnih materijala, brtveno izolacijske trake, lagane mineralne vune i ispune za spojeve NIDA Profesional / Smart Top.

NIDA Acustic ploče mogu se primijeniti kod gradnje, renovacije zgrade ili prostorije.

PROMAT d.o.o.
PROMAT d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi