DOMUSplus svakodnevno aktivno vodi brigu o našem okolišu

DOMUSplus kuće projektiraju se po nZEB standardima što znači da imaju vrlo visoka energetska svojstva te nisku količinu energije koju troše. To znači da se mogu pokrivati energijom iz obnovljivih izvora proizvedenih na zgradi ili u njenoj blizini.

Zgrada gotovo nulte energije

nZEB je kratica za nearly zero energy building odnosno za zgradu gotovo nulte energije. Takve zgrade trebale bi biti projektirane tako da su što povoljnijeg faktora oblika, smještene u skladu s klimatskim uvjetima,i građene od optimalnih materijala. Materijali koje DOMUSplus koristi su ekološki i prirodni te se svi mogu reciklirati i ponovno koristiti.

Također, aktivno se vodi briga o zbrinjavanju otpadnog materijala korištenog u gradnji što značajno smanjuje onečišćavanje okoliša i osigurava zdrav, kvalitetan i ugodan život u kućama.

nZEB standardom gradnje svakako treba obratiti pozornost na kontrolu osunčanja kuće, ali istovremeno u nju pustiti što više prirodnog svjetla. Termotehnički sustavi bi trebali biti visokoučinkoviti s velikim udjelom obnovljivih izvora energije, s mehaničkom ventilacijom s rekuperacijom.

Građevine moraju biti projektirane i izgrađene tako da je uporaba prirodnih izvora održiva. Zbog toga je potrebna vrlo dobra koordinacija arhitekata, strojara i elektroničara kako bi se od početka projektiralo s uvažavanjem svih faktora koji zgradu čine nZEB zgradom.

Razlika u odnosu na klasične kuće

Cilj nZEB gradnje, a samim time i DOMUSplusa, je postići ravnotežu između energetske učinkovitosti, dizajna i ukupnih troškova.

Upravo je to jedan od glavnih razloga zašto je život u montažnim kućama jeftiniji nego u klasičnim. Godišnja potrebna toplinska energija za grijanje, hlađenje i ventilaciju maksimalno je snižena što je u današnje vrijeme vrlo značajno s obzirom na to da računi iz mjeseca u mjesec postaju sve veći. Ovako niskoenergetske montažne kuće troše čak do 5 puta manje energije za grijanje i hlađenje, a računi za grijanje mogu biti manji do 50%.

Način života u takvim zgradama je nešto drugačiji, no on je dio aktivne brige o našem okolišu.

DOMUS plus d.o.o.
DOMUS plus d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Dostupnost na području cijele Hrvatske.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi