U starogradnji su zadane nadgradne visine često premale za ugradnju standardnog odvoda. To međutim nije razlog za odricanje od tuša bez prepreka. TECE nudi čak nekoliko mogućnosti za posebno niske ugradbene visine za odvode.

Sama tuš kanalica sa svojim okomitim i jednim posebno plosnatim vodoravnim odvodom u svom programu već ima dva rješenja za modernizaciju. S okomitim odvodom je za ugradnju tuš kanalice od vrha poda u gruboj gradnji do gornjeg ruba pločice potrebna ugradbena visina od svega 65 mm. U slučaju izostavljanja nogica kanalice, visina je svega 35 mm. Ugođaj tuširanja pritom se ne mijenja: učinak odvodnje od 1,3 l/s prikladan je i za obilno tuširanje, tj. za tzv. power tuševe. U slučaju da okomiti odvod nije opcija, još uvijek je na raspolaganju posebno plosnat DN40 odvod s bočnim odljevom. Od donjeg ruba odvoda do gornjeg ruba pločice ovo rješenje ima svega 67 mm visine.

Učinak odvodnje od 0,5l/s u tom slučaju nije više prikladan za obilno tuširanje, ali i dalje podržava standardne tuševe.

Posebno plosnat točkasti odvod

Tko daje prednost točkastom naspram linijskom odvodu ima zahvaljujući programu TECEdrainpoint S također raznolike mogućnosti: posebno za starogradnju s niskom nadgradnom visinom prikladanje DN50 odvod s bočnim odljevom i učinkom odvodnje od 0,7 l/s. Posebno plitak odvod zahtjeva ugradbenu visinu od svega 66 mm. U slučaju potrebe za visokim učinkom odvodnje, na raspolaganju je okomiti odvod.

Izvor: TECE d.o.o.

TECE d.o.o.
TECE d.o.o.
Internet adresa

Dostupnost u svim većim trgovinama građevinskog materijala. Djelujemo i na području BiH, Crne Gore, Slovenije i Srbije.
{{ errors . name[0] }}
{{ errors . email[0] }}
{{ errors . location[0] }}
{{ errors . phone[0] }}
{{ errors . message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan!

Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi