Naziv moderan stil vuče korijene iz njemačke i skandinavske arhitekture, smatra se jednostavnim i neobičnim, te povezuje s razdobljima 1920-ih i 1950-ih godina. U prvoj polovici 20. stoljeća ponovno je počela rasti popularnost ovog stila.

Što znači imati moderan interijer

Jedno od ključnih uvjerenja modernog pokreta je da "forma slijedi funkciju", odnosno dizajn čitavog namještaja i ukrasnih predmeta trebao bi imati određenu svrhu.

Moderan dekor bazira se na minimalizmu, neutralnim bojama, jednostavnom uređenju, otvorenom tlocrtu, čistim linijama, prirodnim i ekološki prihvatljivim materijalima.

Može se reći da je priroda zapravo vječiti trend. Ove godine uz prirodne materijale poželjno je dom opremiti biljkama, a IN je i zelena boja u interijeru.

Riječ moderno veže se uz trenutne trendove. Tako su ove godine osim već navedenih elemenata u trendu rustikalni detalji, sivi i plavi tonovi, geometrijski uzorci, zlatni detalji, eklektika i glamur, recikliranje starog namještaja…

Moderno često znači i jedinstveno tako da se nemojte ustručavati u dizajn interijera prenijeti svoju osobnost i biti kreativni.

Ponekad moderan štih cijelom prostoru može dati samo moderna rasvjeta, neobičan stol ili dekor zidova.

U galeriji pogledajte nekoliko primjera modernih interijera!

Fotogalerija (16)

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi