Vođen željom da očuva lik i djelo Nikole Tesle, a povodom 150 godina od njegova rođenja, grad Gospić je 10.07.2006. otvorio ovaj Memorijalni centar u mjestu rođenja jednog od najvećih svjetskih izumitelja.

Opis projekta

Memorijalni centar Nikola Tesla sastoji se od postojećih i novoizgrađenih objekata. Postojeći objekti su Rodna kuća Nikole Tesle, crkva sv. apostola Petra i Pavla, gospodarski objekt, kameni spomenici i klupa koju je izradio arhitekt Zdenko Kolacio. Novo sagrađeni objekti obuhvaćaju trijem, ispitnu stanicu, multimedijski centar, vanjski auditorij te high tech dječje igralište.

Zahtjevi projekta

Novi objekti u sklopu Memorijalnog centra izgrađeni su i otvoreni iste godine, 2006., a izgradnja je trajala rekordnih 55 dana. Cijeli kompleks prostire se na čak 13.000 m². Za dio objekata odabrana je ventilirana fasada, a kao idealno rješenje za njeno lijepljenje odabran je SikaTack®-Panel sustav.

SIKA Rješenja

Za postavljanje ventilirane fasade upotrijebljen je SikaTack®-Panel sustav. SikaTack®-Panel ljepilo namijenjeno je za lijepljenje različitih fasadnih obloga, a u ovom je projektu odabrano zbog mogućnosti izdržavanja čak i najtežih dinamičkih opterećenja, u svim klimatskim uvjetima.

Sika® Aktivator-205 upotrijebljen je za čišćenje i aktiviranje površina prije lijepljenja i brtvljenja. Za fiksiranje fasadnih ploča za vrijeme stvrdnjavanja ljepila iskorištena je obostrano ljepljiva Sika® Montažna traka. Kako bi osigurali maksimalno prianjanje SikaTack®-Panel ljepila, upotrijebljen je i SikaTack®-Panel primer – temeljni premaz za fasadne ploče i potkonstrukcije od drva ili aluminija.

  • Investitor: grad Gospić
  • Upravitelj: Muzej Like, Gospić
  • Projektant: Timotej Kritovac
  • Izvođač: SIŽE KUPRES d.o.o., Samobor
  • Sika koordinator projekta: Vladimir Bartaković
SIKA-CROATIA d.o.o.
SIKA-CROATIA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja i dostava na području cijele Hrvatske.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi