Sustav odvodnje jedan je od važnih i neizostavnih dijeova građevinskog objekta, koji zbog buke može postati smetnja. Pipelife je razvio vrhunski cijevni sustav odvodnje Master3Plus, kao odgovor na suvremene zahtjeve građenja i stanovanja u smislu kvalitete, zvučne izolacije, jednostavnosti ugradnje i trajnosti.

Sustav uključuje cijevi, spojne elemente te ovjesno pričvrsni pribor. Svojom funkcionalnošću, vrhunskom kvalitetom materijala i dobro osmišljenim dizajnom, donosi značajne prednosti svima – od projektanata, instalatera, investitora, sve do stanara.

Uz našu vrhunsku tehnologiju izrade, osigurat ćete veću kvalitetu življenja te povećati vrijednost svoje nekretnine, eliminirajući buku iz sustava odvodnje koja dolazi iz susjednih prostorija ili stanova.

Master3Plus vrhunski je polipropilenski (PP) sustav odvodnje koji učinkovito umanjuje buku, bilo da se ona prenosi zrakom ili preko strukture objekta. Sustav je testiran u Fraunhofer institutu u Njemačkoj, čiji su rezultati pokazali da je Master3Plus jedan od najtiših cijevnih sustava odvodnje dostupnih na europskome tržištu. 

Poboljšana akustička svojstva

Kad birate cijevni sustav odvodnje, naš savjet je da uzmete u obzir sve dijelove sustava i njihove značajke; njihova akustična svojstva apsorpcije zvuka, zatim njegova hidraulička svojstva, kao i adekvatnost ovjesa (spojeva s podlogom). Zvuk je rezultat vibracija koje kao valovi putuju zrakom ili materijom. Kod akustike građevina, govorimo o zvuku koji putuje zrakom, odnosno konstrukcijom.

Dok dobra izolacija cijevi i zidova može značajno smanjiti prijenos buke unutar prostora, progresiju zvuka kroz konstrukciju mnogo je teže ograničiti, jer se ona širi na okolne prostore preko zidova i struktura. Master3Plus uspješno svodi nastanak i širenje buke nošene zrakom i konstrukcijom na najmanju moguću mjeru te se smatra jednim od najtiših sustava cijevi za odvodnju na europskome tržištu.

Standardni testovi usporedivosti

Kako biste naše tvrdnje shvatili ozbiljno, i kako bismo omogućili usporedivost s drugim sustavima te i dalje poboljšavali akustična svojstva svog sustava, Master3Plus sustav podvrgavamo standardiziranim neovisnim testiranjima na buku, uz naša vlastita ispitivanja u strogim laboratorijskim uvjetima.

Neovisni Fraunhofer institut u Stuttgartu u Njemačkoj je obavio ispitivanja buke sustava Master3Plus prema normi EN 14366 s različitim tipovima ovjesa te u skladu s normom DIN 4109 i smjernicom VDI 4100.

PIPELIFE niskošumni odvodni cijevni sustav Master3Plus nadmašuje zahtjeve za zvučnu izolaciju tehničke opreme u građevinama te proizvodi buku manju od 10 dBa (prema VDI 4100). 

Koliko je 10 decibela tiho?

Osoba koja se nalazi u susjednoj prostoriji ili stanu, vodu koja protječe brzinom četiri litre u sekundi (npr. ispiranje WC-a) čut će jednako kao i disanje.

Master 3 Plus ventilacijska grana

Nagli porast protoka vode u konvencionalnim vodovodnim cijevima može isušiti povezane podne vodove i isprazniti sifone za vodu koji sprječavaju izlazak neugodnih mirisa. Kako bi se to izbjeglo, vertikalne odvodne cijevi su često predimenzionirane ili instalirane s posebnim ventilacijskim vodom. Nijedna od ovih opcija nije idealna jer obje zahtijevaju dodatni prostor.

Na kraju, to ograničava broj vodoravnih spojeva koji se mogu ugraditi i, sukladno tome, ukupni broj katova u zgradi. Naša Master3Plus ventilacijska grana s optimiziranim protokom to sprječava i olakšava učinkovitun instalaciju vertikalnih cijevi za odvodnju u visokim zgradama.

Princip rada

Zbog svog bočno pomaknutog dizajna, Master3Plus ventilacijska grana omogućuje smanjeni protok. To pomaže u izbjegavanju povećanja negativnog tlaka koji bi mogao isušiti sifone povezanih objekata, kao što su toaleti, umivaonici itd.

S Master3Plus ventilacijskom granom, voda koja dotječe iz vodoravnih priključaka može ući u okomite cijevi bez ometanja glavnog toka. Protoci se kombiniraju u vertikalnom slijevanju, čime se turbulencija smanjuje na minimum.

Odzračni otvor u separatoru protoka osigurava potrebnu ventilaciju zraka kako bi se izbjegli negativni utjecaji na tlak.

Prednosti

  • Smanjuje promjere vertikalnih odbodnih cijevi
  • Izbjegava potrebu za dodatnom ventilacijskom linijom
  • Minimizira potrebe za prostorom u instalacijskom kanalu
  • Izrađena od visokokvalitetnog PP-a
  • Nudi šest mogućnosti povezivanja
  • Olakšava jednostavno spajanje na dvostruke utičnice s prethodno skošenim bočnim ulazima
  • Optimiziran dizajn omogućuje maksimalni protok od 25 l/sek

BIM & Master 3 Plus

Želite digitalizacijom unaprijediti procese projektiranja, izgradnje i korištenja objekata? Mi smo tu da vam pomognemo. Iskoristite sve prednosti digitalne simulacije uz velik izbor naših digitalnih (BIM) modela. Nudimo potpunu uslugu digitalnog projektiranja sustava prema vašim podacima.

Ako biste radije sami izradili projekt, jednostavno preuzmite našu BIM arhivu za Master3Plus sustav radi brže, točnije i učinkovitije izvedbe.

PIPELIFE - HRVATSKA CIJEVNI SUSTAVI d.o.o.
PIPELIFE - HRVATSKA CIJEVNI SUSTAVI d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja i dostava na području cijele Hrvatske, BiH, Crne Gore, Srbije i Europske unije.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi