Drvo svojom jedinstvenom strukturom unosi dašak prirodne topline i elegancije, a taj efekt dolazi do izražaja osobito kada se kombinira sa ostalim građevinskim materijalima poput stakla, aluminija, cigle i sl. Lijepljene ploče od drva su visokokvalitetni materijal, koji će, kroz svoju višestruku primjenu u obliku namještaja, ploča stolova, kuhinjskih radnih ploha, gazišta ili zidnih obloga, oplemeniti svaki životni prostor.

Požgaj Grupa već je 20 godina prepoznata kao jedan od vodećih proizvođača kvalitetnih lijepljenih ploča koje plasira na zahtjevna tržišta zapadno-europskih zemalja pod vlastitim brandom DOMINO. Dugogodišnje iskustvo rada s drvom u kombinaciji s visokom razinom kontrole svih ključnih faktora u proizvodnom procesu rezultiraju stabilnom kvalitetom i kontinuiranom raspoloživosti ploča te pouzdanim rokovima isporuke. U proizvodnji koristimo samo najbolju drvnu sirovinu, među kojom se ističe prepoznatljivi slavonski hrast.

 

MASIVNE PLOČE

Naš asortiman masivnih lijepljenih drvenih ploča sastoji se od:

  • ŠIRINSKI LIJEPLJENIH PLOČA
  • CINKANIH (ŠIRINSKI I DUŽINSKI LIJEPLJENIH) PLOČA
  • PLOČA I ELEMENATA ZA STEPENICE.

Širinske ploče sastoje se od lamela masivnoga drva koje su međusobno slijepljene po širini. Lamele nisu spajane po dužini, a njihova širina varira između 40 i 120 mm. Ploče ovog tipa širine 900 ili 1200 mm najčešće se koriste za izradu masivnog namještaja, a proizvode se u debljinama 20, 26 i 40 mm.

Cinkane ploče sastoje se od manjih lamela masivnoga drva koje su međusobno slijepljene po dužini i širini. Lamele na čelima imaju tzv. finger-joint profil koji dodatno osigurava stabilnost ploče po dužini. Širina lamela je fiksna, a iznosi 40 ili 80 mm. Ova vrsta ploča najčešće se koristi u industriji namještaja i stepenica, a proizvodi se u debljinama 20, 26, 30 i 40 mm.

Ploče i elemente za stepenice čine gotova formatizirana gazišta, čela, rukohvati i bočne obloge stepenica namijenjeni brzoj ugradnji, bez potrebe za dodatnom obradom.

Izbor vrsta drva, dimenzija i sortiranja prilagođen je standardnim potrebama europskih tržišta. Osim ploča od hrasta, koje su najzastupljenije, također nudimo ploče od drugih vrsta drva, kao što su parena bukva, jasen, europski javor, joha, europska trešnja, jela i američki orah.

TROSLOJNE PLOČE

Troslojne ploče unaprijeđena su vrsta lijepljenih ploča, koje je, nadogradnjom proizvodnje, Požgaj Grupa počela proizvoditi 2000. godine. Njihova namjena je isključivo za izradu proizvoda najviše vrijednosti. 

Troslojne ploče, zahvaljujući svojoj troslojnoj, unakrsno slijepljenoj strukturi, stabilnije su od klasičnih, masivnih (širinskih i cinkanih) ploča, dobivenih lijepljenjem masivnih komada drva. 

Sastoje se od gornjeg i donjeg sloja masivnog drva debljine 5 mm, slijepljenog po širini, te srednjeg sloja od cinkane ploče debljine 10, 16, 20 ili 30 mm. Sva tri sloja su od iste vrste drva te su međusobno unakrsno slijepljeni. Širina lamela je fiksna te iznosi od 70 do čak 200 mm (ovisno o tipu ploče tj. njezinoj kasnijoj namjeni). Najčešće se koriste u industriji namještaja.

Novitet u našoj ponudi, a možemo reći i na europskom tržištu, su troslojne ploče sa širokim lamelama (širine 157-207 cm), koje su vizualno posebno atraktivne, a nude se u nekoliko dekora:

  • hrast A/B i Rustik, bukva A/B i kern te jasen A/B i kern.

Proizvodnja i skladištenje ploča vrše se u klimatski kontroliranim uvjetima. Ploče se lijepe korištenjem D4 ljepila i pogodne su za korištenje u interijerima (smatraju se otpornima na vlagu, ali ne i na vodu).

Izbor vrsta drva, dimenzija i sortiranja prilagođen je standardnim potrebama europskih tržišta. U ponudi su ploče debljine 20, 26, 30 i 40 mm.

Osim ploča od hrasta, nudimo ploče i od drugih vrsta drva, kao što su parena bukva, jasen, europski javor, joha, europska trešnja i američki orah. Uz umjerenija sortiranja, kod pojedinih vrsta drva mogu se odabrati i karakternija, rustikalnija sortiranja, koja ističu razigranost kroz strukturu i šarolikost boja drva.

POŽGAJ GRUPA
POŽGAJ GRUPA
Dostupnost na području cijele Hrvatske.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi