Laufen i Marcel Wanders studio. Poetsko iskustvo dizajna i inovacija u industriji kupaonica.

Nova interpretacija SaphirKeramika oslanja se na vijugavi, suvremeni klasični koncept.

Suvremena interpretacija klasičnog dizajna The New Classic by Marcel Wanders nastala je u suradnji sa švicarskim brendom kupaonica Laufen, a svoj međunarodni debi imala je nedavno na Salone del Mobile u Milanu. Svestran, šarolik koncept klasičnog stila, u kojem se boemski ukus savršeno nadopunjuje s kozmopolitskim i velegradskim imidžom, sugerirajući eklektičan način života. Reinterpretacija klasičnih stilova u suvremenom ruhu za elegantnu i bezvremensku kolekciju.

Istančan ukus i kreativnost velikog međunarodnog dizajnera udružuju snage s Laufenovom izvrsnošću kako bi generirali ideje za klasične i suvremene, elegantne i zadivljujuće kupaonice. Od umivaonika preko kade do wc školjke i bidea, u kombinaciji s miješalicama za umivaonik, kupaonskim namještajem, te jedinstvenim SaphirKeramik proizvodima kao što su LED ogledalo te držači za četkice ili sapun.

Upravo u studiju Marcel Wanders, po prvi put SaphirKeramik keramički materijal ima priliku prilagoditi se vrlo klasičnim i kultnim oblicima. Lagan i svestran, čvrst i savitljiv materijal, koji su godinama oblikovali različiti svjetski poznati dizajneri, što je dovelo do tankih, laganih kreacija besprijekornog dizajna, savršenih za svakodnevnu upotrebu.

Studio Marcel Wanders formulira izvanrednu interpretaciju filozofije tvrtke i korištenja ovog posebnog materijala, predstavljajući koncept proizvoda koji unosi "dodir čovječnosti" u dizajn, vraćajući nas u prošla vremena, u poeziju i romantizam, ne zanemarujući suvremene potrebe i ukuse.

Keramičke komade u intenzivnoj bijeloj boji spajaju pultovi i ormarići od drveta, noge, miješalice, ogledala s keramičkim okvirima, stvarajući iznimno dočaravajući i jedinstven kupaonski ambijent.

Vijugave linije i zaobljeni "ženstveni" oblici izraz su novog jezika koji ulazi u svijet Laufena kako bi proširio svoju ponudu za sve zahtjevnije kupce širom svijeta.

“Ono što smo oblikovali u ovoj kolekciji je pjesnički doživljaj. Kupaonica je mjesto rezervirano za opuštanje, pomlađivanje i pravi mir. Stoga dizajn igra ključnu ulogu u povezivanju s ljudskim duhom u ovom intimnom, privatnom prostoru”, kaže studio Marcel Wanders.

“Kupaonica uvijek mora odražavati elegantnu funkcionalnost, a svaki njen element smo dizajnirali na način da se idealno uklopi u ovu besprijekornu kolekciju. SaphirKeramik je jedinstvena prilika da uzdižemo ljepotu tanke keramike s našim elegantnim i mekim oblicima,” objašnjava Gabriele Chiave.

Cjelovita kolekcija

Kako bi kupaonice bile potpuno opremljene s The New Classic proizvodima Laufen je kreirao cjelovitu kolekciju. Na ormarićima se nalaze ugradbeni umivaonici s integriranom policom širine 600, 800 i 1200 mm, umivaonik širine 500 i 550 mm.

Inače, Laufen umivaonik od SaphirKeramika predstavlja pravo remek-djelo: ovaj je materijal poznat po svojim iznimno finim stijenkama debljine oko tri milimetra, no Laufen je ipak uspio razviti posudu s integriranim preljevom i ispustom – koji omogućuje sigurno zadržavanje vode u posudi.

Umivaonici dijele svoj dizajn s kadom koja čini sastavni dio kolekcije. Ne samo da privlači pozornost svojim izdašnim dimenzijama od 1900 x 900 x 580 mm već i svojim dizajnom ostavlja jak utisak na sve. Među neodoljivim argumentima u prilog dugotrajnom opuštanju u kadi, je njen ergonomski oblik pogodan za leđa i materijal Sentec od kojeg je kada izrađena, a koji djeluje umirujuće na kožu tijela.

Karakterističnu estetiku asortimana također odražavaju zidni bide i wc školjke s profinjenim linijama i bez rubova za lakše i održavanje. Možete birati između zidne, samostojeće i monoblok wc školjke.

Kupaonski namještaj s klasičnom temom

Laufen je postavio jednako prepoznatljiv set kupaonskog namještaja uz keramičke proizvode iz kolekcije The New Classic. Njegove profilirane ploče vrata daju klasičnu notu nenaglašenom dizajnu. Za one koji žele dodati daljnji klasični procvat i dodatnu stabilnost, namještaj je također dostupan s nježno zakrivljenim nogama.

Cijela kolekcija sastoji se od širokog asortimana proizvoda koji uključuju umivaonike i kupaonski namještaj, wc školjku, bide, miješalice za umivaonik te SaphirKeramik galanteriju poput držača za četkice ili sapun. Kupaonski namještaj dolazi u četiri boje – sjajno bijela, mat bijela, siva i crni hrast, a uključuje razne pogodnosti poput potpuno izvlačne ladice s mekim zatvaranjem i otvaranjem na pritisak, te pruža dodatne opcije poput većeg broja dostupnih dimenzija.

Posebno elegantna opcija je nogica za umivaonik ručno izrađena od najboljeg punog drva oraha. Također služi kao držač za ručnike, što je dobrodošla značajka u svakom hotelu ili privatnoj kupaonici.

Razrada do najsitnijih detalja

Kako bi upotpunio kolekciju, Laufen je kreirao i kupaonsku galanteriju u The New Classic dizajnu. Tu je zidna polica, posuda za sapun, držač četkice za zube, držač četkice za wc i elegantno ovalno ogledalo s okvirom izrađenim od SaphirKeramik materijala što ga čini jedinstvenim, kako vizualno tako i unutar cijelog Laufen portfolija.

Sveobuhvatna kolekcija miješalica vrhunske kvalitete daje završni dodir The New Classic kolekciji. Njihov karakterističan dizajn obuhvaća ovalne elemente, prepoznatljiv utor i razdjelnu liniju ispod vitke ručke te uske izljeve. Iz tehničke perspektive, polirane kromirane miješalice za umivaonik, kadu, tuš i bide predstavljaju vrhunsku umjetnost. U kombinaciji s nježnom organskom estetikom keramičkih elemenata i strogom geometrijom namještaja stvaraju boemsku kupaonicu koja odiše kozmopolitskim, urbanim šarmom.

ROCA CROATIA d.o.o.
ROCA CROATIA d.o.o.
Internet adresa

Prodaja preko veleprodajnih partnera na području cijele Hrvatske. Djelujemo i na području BiH, Crne Gore i Srbije.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi