Kultna kolekcija ILBAGNOALESSI vraća se na velika vrata, zahvaljujući evoluciji materijala i kontinuiranom tehnološkom istraživanju tvrtke LAUFEN.

ILBAGNOALESSI, od svog debija prije dvadeset godina, predstavlja potpuno novi pristup dizajnu kupaonskog prostora. To je omogućeno zahvaljujući interakciji dviju tvrtki, vodećih u svojim poljima djelovanja, u komplementarnom istraživanju novih jezičnih kodova bližih željama potrošača.

Kolekcija s potpisom dizajnera Stefana Giovannonija, jedna je od najdugovječnijih i najuspješnijih kolekcija tvrtke LAUFEN koja je, u suradnji s dizajnerskim brendom ALESSI, reinterpretirala klasične arhetipove s fluidnim i mekim oblicima, dajući predmetima organski i gotovo skulpturalni karakter.

Holistička ideja kupaonice – središnji fokus LAUFEN-ovog pristupa – nalazi maksimalan izražaj u savršenoj ravnoteži između oblika i funkcije, dizajna i izrade, poezije i tehnološke inovacije.

Holistička ideja kupaonice – središnji fokus LAUFEN-ovog pristupa – nalazi maksimalan izražaj u savršenoj ravnoteži između oblika i funkcije, dizajna i izrade, poezije i tehnološke inovacije.

Lakoća obnovljenih oblika

Evolucija kolekcije ILBAGNOALESSI podudara se s važnim tehnološkim napretkom, u pogledu materijala korištenog u kupaonskom prostoru, koji je ostvaren kroz posljednjih nekoliko godina.

Evolucija ILBAGNOALESSI-ja podudara se s važnim tehnološkim napretkom, u pogledu materijala korištenog u kupaonskom prostoru, koji je ostvaren kroz posljednjih nekoliko godina.

Stalno istraživanje koje LAUFEN provodi na keramici omogućilo je formuliranje jedinstvenog, iznimno snažnog i savitljivog materijala koji je također vrlo tanak, što omogućuje stvaranje odvažnih oblika koji bi bili nezamislivi prije 20 godina.

Zahvaljujući Saphirkeramik-u, izvanredno visokoučinkovitom materijalu koji u ovoj kolekciji postaje poveznica između prošlosti i budućnosti, bilo je moguće dizajnirati nove umivaonike širokih, mekih i fluidnih oblika, koji ostavljaju gotovo bestežinski dojam.

Stefano Giovannoni, eksperimentirajući s ovim posebnim keramičkim materijalom, dizajnirao je umivaonike zaobljenih linija u različitim veličinama te reinterpretirao kultni umivaonik Tuna, čiji je dugi, organski oblik naglašen upotrebom novog laganog, tankog profila na bazi Saphirkeramik materijala. Novi umivaonik Tuna dostupan je u nadplošnoj varijanti ili ugradbenoj s keramičkim obrubom savršeno usklađenim s ormarićem na koji se postavlja.

Stefano Giovannoni reinterpretirao je legendarni Tuna umivaonik, čiji je dugi, organski oblik naglašen upotrebom novog laganog, tankog profila zahvaljujući mogućnostima Saphirkeramik materijala.

Važna nova značajka kolekcije uključuje tri nove varijacije završne obrade i boje za sve keramičke dijelove, uključujući WC školjku i bide. Mat završna obrada – u bijeloj, crnoj i boji kave – daje i izvornim proizvodima suvremeni izgled.

Nova mat završna obrada – u bijeloj, crnoj i boji kave – daje i izvornim proizvodima suvremeni izgled.

Nova samostojeća kada je velika i prostrana, a oblik se nastavlja na dizajnerski jezik umivaonika. Napravljena od Senteca, mineralnog kompozita koji nudi baršunastu, senzualnu površinu, kada je idealna za dugo i regenerirajuće uživanje. Tanak rub se na mjestima širi kako bi ponudio udoban naslon za glavu i površinu za predmete. Nova verzija kade – također dostupna s različitim bojama izvana ostavlja impozantan i teatralni dojam, savršeno u skladu s novim završnim obradama kolekcije.

Nova samostojeća kada je velika i prostrana, a oblik se nastavlja na dizajnerski jezik umivaonika. Napravljena od Senteca, mineralnog kompozita koji nudi baršunastu, senzualnu površinu, kada je idealna za dugo regenerirajuće uživanje.

Jedan od središnjih dijelova ILBAGNOALESSI kolekcije je WC školjka inovativnog oblika: zaobljeni poklopac zaokružuje dizajn keramičkog tijela u savršenom kontinuitetu, generirajući jedinstveni objekt koji se potpuno razlikuje od tradicionalnog WC-a.

NOVI NAMJEŠTAJ: inovativnost i maksimalna funkcionalna kvaliteta

ILBAGNOALESSI također nudi niz novog namještaja koji uključuje materijale najnovije generacije. Ormari s ladicama bez ručki nude lijepo i funkcionalno rješenje svojim oštrim kvadratnim linijama.

ILBAGNOALESSI također nudi niz novog namještaja koji uključuje materijale najnovije generacije.

Nove vrste drva i topli, zemljani tonovi laminiranih površina u boji igraju se s kamenom, stvarajući kromatske efekte i kontraste materijala. Paleta boja nudi raspon od preko 30 nijansi i 3 posebne nijanse, s metalik završnim obradama poput bakra, titana i zlata.

Poseban naglasak, u pravom smislu te riječi, predstavlja inovativna struktura okvira od crnog aluminija, koja prati ogledalo i namještaj kao spojni element. Ova je struktura opremljena sustavom LED rasvjete, čiji se različiti scenariji mogu kontrolirati putem aplikacije ili daljinskog upravljača. Modularni sustav rasvjete omogućuje širenje svjetla u više smjerova, stvarajući različite personalizirane konfiguracije u kupaonskom prostoru, s mogućnošću promjene između toplih i hladnih svjetlosnih nijansi.

Poseban naglasak je na inovativnom modularnom sustavu rasvjete baziranom na strukturi okvira od crnog aluminija, koji prati ogledalo i namještaj kao spojni element.

S presjekom od samo 23 mm i jednostavan za postavljanje, u sebi skriva inovativnu tehnologiju koja kolekciju ILBAGNOALESSI odvodi u novu digitalnu eru.

Autori fotografija: Laufen

www.laufen.hr

ROCA CROATIA d.d.
ROCA CROATIA d.d.
Internet adresa

Prodaja preko veleprodajnih partnera na području cijele Hrvatske. Djelujemo i na području BiH, Crne Gore i Srbije.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi