U kuhinjskim ormarićima su začini i sve potrebno za kuhanje uvijek razbacani i teško ih pronalazite, da ne kažemo kako se sve vrlo lako prosipa i tada još imate problema sa čišćenjem. Trikovi za spremanje stvari i održavanjem će vam jako dobro doći i olakšati vam kuhanje.

Nemojte namirnice i začine držati po vrećicama i kartonskim kutijama u kojima ste ih kupili. Staklenke od povrća iskoristite za vegetu, za šećer i sol. One visoke i veće upotrijebite za tjesteninu i špagete. Možete kupiti i slične plastične kutije koje su namijenjene upravo tome. U tome držite i pahuljice i žitarice, a na kutije možete napisati i ime proizvoda ukoliko nisu prozirne. Luk i krumpir stavite u jednake takve, ali veće posude. Puno čišće nego držati ih u vrećama iz kojih ispada smeće. Tome mogu poslužiti stare metalne kutije od poslovnih registratora. Također, to vam može i poslužiti za boce koje imate za vodu ili kavu. Ključna je dobra organizacija i pomno planiranje prostora.

Košare za novine koje inače držite u dnevnom boravku postavite na zid i u njih stavite voće poput limuna i jabuka. Plastične kutije možete staviti u kuhinjske ormariće i u nih poslagati svoje posuđe pa kada ćete trebati jedan lonac koji se nalaz otraga samo ćete ju izvući van, pritom nećete morati vaditi ostatak suđa i ponovno ga vraćati već kutiju gurnete natrag.

Držači za ručnike mogu vam koristiti i u kuhinji za folije, krpe i papirnate ručnike. Toliko starih i nepotrebnih stvari iz ureda, spavaće ili dnevne sobe možete upotrijebiti u kuhinji i tako organizirati svoju kuhinju i olakšati si čišćenje i kuhanje. Najgore je kada ne znate od kuda početi, a ovako ćete u svakom trenutku znati što nije na svom mjestu i što trebate i gdje počistiti. Olakšajte sami sebi.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi