Kartell by Laufen: neograničene kompozicije koje se poigravaju bojom i transformiraju okoliš kupaonice iz specifičnog arhitektonskog prostora u fluidan, fleksibilan set namještaja. Kvadratne linije podložne su raznim interpretacijama, a proizvodi - koji kombiniraju izuzetan dizajn i vrlo visoku kvalitetu materijala - generiraju novi prototip ugodnog utočišta.

Prepoznatljiv i funkcionalan talijanski dizajn zadovoljava industrijsku strogoću vodeće švicarske marke keramike, što je rezultiralo kolekcijom koja ruši granice i prepreke kupaonice. Upravo se ovaj prostor može smatrati utočištem, mjestom za obnavljanje fizičke i mentalne dobrobiti. Tijekom godina kupaonica je prošla izvanredan razvoj: od prostora smještenog u jedan kutak kuće, organiziranog da osigura zdravu osobnu higijenu, postala je ugodno okruženje, u skladu s najnovijim trendovima u dizajnu interijera. Kupaonica ide u korak s napretkom ukusa i transformacijama našeg načina života, a kolekcija Kartell by Laufen svojim rigoroznim oblicima nudi slobodu kombiniranja lakoće prozirnosti s čvrstom, robusnom prisutnošću keramike.

Nije slučajno da je kolekcija začeta u Italiji, zemlji koja je imala velik utjecaj na međunarodni dizajn, revolucionarizirajući pristup ne samo predmetima već i interijerima, istraživanjem i eksperimentiranjem s novim, neobičnim materijalima. Lik dizajnera, akutnog promatrača stila života i društva, išao je u korak s promjenjivim potrebama publike, stvarajući predmete i namještaj koji nisu samo funkcionalni, već i - i prije svega - lijepi i iznimne kvalitete. Studio Ludovica + Roberto Palomba inspiraciju crpi iz načela talijanskog dizajna, a s kolekcijom Kartell by Laufen protumačili su apsolutno revolucionarni duh, kombinirajući širok spektar materijala u onome što je već postalo bezvremenski klasik.

Laufenov koncept kupaonice kao sastavnog dijela životnog prostora doveo je do suradnje s Kartellom, formulirajući izuzetno zaokruženu kolekciju sastavljenu od umivaonika, WC-a, slavina, ormarića, kade i dodataka. Široka paleta proizvoda iz kolekcije Kartell by Laufen apsolutni je proboj u sektoru kupaonskog namještaja, pružajući neviđenu slobodu dizajna.

Raznolikost i kompozicijski potencijal koji nudi kolekcija gotovo su neograničeni, zahvaljujući nizu umivaonika različitih veličina i konfiguracija, od malog umivaonika koji štedi prostor do većeg pravokutnog modela s dovoljno prostora za rad, sve do okrugle zdjele umivaonika. Keramika dolazi u različitim bojama: od klasične bijele do sjajne crne, mat antracit i mnogih drugih nijansi, a sve s inovativnim skrivenim sustavom preljeva. Jedna vrlo zanimljiva stavka je samostojeći umivaonik izrađen u jednom komadu. Karakteristična značajka svih umivaonika je tijelo od izuzetno tanke keramike, što ih čini posebno laganima, a pruža veliku unutarnju površinu, čak i kada je prepust slavine nad umivaonikom minimalan.

Kolekcija Kartell by Laufen, zahvaljujući savršeno linearnom dizajnu namještaja, može se skladno prilagoditi kao osnovni ormar za sve vrste umivaonika. Kompaktni i prostrani u isto vrijeme, ormarići su dostupni u novim bojama senf žute, plavo-sive i oker boje, sinonim za ideju bezvremenskog stila.

Toalet montiran na zid ili na pod, s vodokotlićem ili bez njega, i bide se lako mogu uklopiti u bilo koju kompoziciju dizajna zahvaljujući svojim rigoroznim geometrijskim linijama. Kvadratni oblici ormarića i keramički elementi nude mnoštvo mogućnosti izbora prozirnih dodataka, u modernim bojama ili u mat bijeloj i crnoj za neutralniji, puristički izgled. Max Beam stolica, zrcalo All Saints, Shelfish police, Rifly rasvjeta ili složive police Sound-Rack također su savršene za dnevni boravak. The Boxy čaša za četkice za zube I podložak za sapun također su idealni dodaci za radnu površinu.

Linearni koncept iza cijele kolekcije također je jasno izražen u jednostavnim, ali genijalnim oblicima miješalica. Miješalice za umivaonike, dostupne u verziji samostojeće ili ugradbene izvedbe, miješalice za kadu, tuš kabinu i bide pokrivaju sve moguće primjene. Izrađene su od kromiranog ili brušenog nehrđajućeg čelika.

Kade, proizvedene od sintetičkog materijala, također imaju geometrijske linije: pravokutni modeli su samostojeći ili se postavljaju na zid, dok su nježniji oblici idealni za smještaj u središtu prostorije. Mnogobrojni oblici nude opuštanje za tijelo, pojačano ugodnim dodirom čvrstog površinskog materijala tvrtke Laufen.

Kartell by Laufen kolekcija je koja se oslanja na izvanredno proizvodno iskustvo dviju tvrtki koje su vodeće u svojim sektorima. S jedne strane, postoji duboko znanje o proizvodnji plastičnih materijala tvrtke Kartell, koje je talijanskoj tvrtki omogućilo stvaranje predmeta i namještaja, eksperimentiranje sa supstancom koja je revolucionirala oblike svakodnevnog života. S druge strane, tu su inovacije na polju keramike koje je Laufen generirao 1980-ih, uz visokotlačno lijevanje koje je švicarska tvrtka nastavila poboljšavati tijekom godina, automatizirajući različite procese i ubacujući inovativne materijale za kupaonicu u proizvodni ciklus.

Kartell, koji je 1949. osnovao Giulio Castelli u mjestu Noviglio u pokrajini Milano, tvrtka je koja je prepoznala važnost inovacija i nastavlja se razvijati 70 godina, pod vodstvom Claudia Lutija i u suradnji s međunarodnim dizajnerima. Kartell nikada nije zastranio od svoje izvorne misije, koja se temeljila upravo na cilju stvaranja industrijskih proizvoda koji su inovativni za njihovu upotrebu materijala, tehnologije i završnih obloga. Danas tvrtka širi svoj imidž nudeći viziju globalnog načina života s jakim fokusom na održivost i etičke vrijednosti u korporativnoj praksi.

Laufen ima dugu tradiciju u proizvodnji rješenja za kupaonice, koja datira iz 1892. godine. U zemlji poput Švicarske s ograničenim sirovinama, tvrtka se morala osloniti na suvremeni inženjering i usluge na najvišim razinama. 1925. Laufen je počeo proizvoditi keramičke sanitarije, postajući pionir ove industrije u Švicarskoj. Identitet tvrtke uvijek je odražavao njezinu sposobnost presretanja znakova vremena, generirajući nove proizvode orijentirane prema potrebama klijenata. Istraživanje i inovacije materijala i proizvodnih procesa, zajedno sa snažnim fokusom na dizajn, omogućili su ovom švicarskom proizvođaču da postane globalni igrač, sposoban odgovoriti na zahtjeve sve zahtjevnijih klijenata.

www.laufen.hr

Fotogalerija (11)

ROCA CROATIA d.o.o.
ROCA CROATIA d.o.o.
Internet adresa

Prodaja preko veleprodajnih partnera na području cijele Hrvatske. Djelujemo i na području BiH, Crne Gore i Srbije.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi