1) pokrov
2) letva
3) kontraletva
4) Bachl tecta-PUR 5) parna brana 6) rogovi
7) Bachl tecta-self 8) nosači
9) unutarnja obloga 10) paropropusna folija
11) Bachl PIR ALU GKP

TOPLINSKA IZOLACIJA NA KOSOM KROVU može se postaviti na nekoliko načina: iznad, između ili ispod rogova, te kombinacija tih načina ugradnje, s ciljem eliminiranja toplinskih mostova.

Iznad rogova

Bachl tecta-PUR 022, 120 mm sa koef. toplinskom provodljivošću 0,022 W/mK, može se postići U vrijednost 0,184 W/m K, čime je ispunjen 2 zahtjev za ostvarivanje poticaja.

Iznad i između rogova

Bachl tecta-PUR DS, 50 mm sa koef. toplinskom provodljivošću 0,026 W/mK u kombinaciji sa Bachl tecta-self , 80 mm toplinske izolacije između rogova sa koef. toplinske provodljivosti 0,025 W/mK, može se postići U vrijednost 0,196 W/m K, čime 2 je ispunjen zahtjev za ostvarivanje poticaja.

Toplinska izolacija ispod i između rogova

Bachl tecta-self, 80 mm sa koef. toplinskom provodljivošću 0,025 W/mK u kombinaciji sa Bachl PIR ALU GKP, 50 mm toplinske izolacije ispod rogova sa koef. toplinske provodljivosti 0,022 W/mK, može se postići U vrijednost 0,183 W/m K, čime 2 je ispunjen zahtjev za ostvarivanje poticaja.

TOPLINSKA IZOLACIJA RAVNOG KROVA, TERASA I PODOVA

Toplinska izolacija stropa, tavana, stropa podruma, poda, grijanog od negrijanog prostora

Prednost: mala debljina toplinske izolacije, mali gubitak prostora, vrlo dobra izolativnost, kvaliteta i brzina ugradnje.

Bachl PIR MV DD PIR ploča (λ=0,024 W/mK) kaširana sa mineralnim flisem. Postavlja se pomoću pričvrsnica na strop, ploče se spajaju tehnikom pero-utor. Nakon postavljanja jednostavno se mogu obojati.

BACHL PIR ALU GKP izolacija vanjskih zidova iznutra, ispod rogova To je PIR ploča (λ=0,022 W/mK) obostrano kaširano alu-folijom, i s unutarnje strane je dodatno kaširana gips-kartonskom pločom. Taj proizvod se jednostavno lijepi na zid PU ljepilom , čime se istovremeno dobije i parna brana, te ugrađene PIR ploče debljine od 50 mm zamjenjuje klasičnu toplinsku izolaciju do cca. 100 mm.

Bachl neoCeil grafitni stiropor (λ=0,031 W/mK) kaširan sa HDF pločom od 3 mm. Postavlja se na strop, ploče se spajaju tehnikom pero-utor, spojevi ploča ukrašavaju se lajsnom, tako da je izgled kao kod spuštenog stropa. Ugrađuje se pomoću pričvrsnica.

Fasadna izolacija

Za ostvarenja poticaja potrebno je ugraditi toplinsku izolaciju koja zajedno s ostalim slojevima zida ostvaruje U vrijednost <0,25 W/m2K. U tabeli, su navedeni artikli i dimenzije, s kojima se može ostvariti tražena vrijednost (samo toplinska izolacija).

Uz te proizvode vrlo su važni proizvodi za toplinsku izolaciju podnožja fasade i špaleta oko prozora i vrata, jer se na tim mjestima pojavljuju toplinski mostovi, te je potrebno posebno obratiti pažnju koja vrsta proizvoda sa kojim karakteristikama toplinske izolacije se može odnosno mora ugraditi na tim mjestima.

KARL BACHL d.o.o.
KARL BACHL d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Isporuka na području cijele Hrvatske, BIH, Crne Gore, Makedonije, Slovenije i Srbije.
{{ errors . name[0] }}
{{ errors . email[0] }}
{{ errors . location[0] }}
{{ errors . phone[0] }}
{{ errors . message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi