Sikagard® – zaštita koja odbija vodu

Nažalost, česti su slučajevi kada na različitim objektima već nakon svega nekoliko godina uporabe otkrivamo veća ili manja oštećenja. Dobra je vijest kako ih je uvelike moguće spriječiti odgovarajućom zaštitom i impregnacijom.

Najučestaliji oblici oštećenja nastaju zbog djelovanja vode, soli, smrzavanja i odmrzavanja koji utječu na propadanje i / ili ljuštenje betonske podloge. Glavni uzroci za nastajanje ovakvih oštećenja su djelovanje vode koja smanjuje gustoću betona, razina CO2 u zraku u urbanim sredinama, soli i kloridi u tlu i morskoj vodi te soli za odmrzavanje, vrlo naglašene promjene u temperaturi i djelovanje mraza koji uzrokuju raspadanje materijala te utjecaj raznih kiselina.

Sve ove faktore nemoguće je izbjeći i prisutni su kontinuirano u našem okolišu, ali ono što je moguće napraviti je zaštititi građevine na vrijeme. Postojanost naših betona, fasada, cigle ili kamena možemo osigurati odgovarajućim tipom i debljinom zaštitnog sloja koji će im omogućiti nepropusnost, posebno usmjerenu na zaštitu od prodora vode.

Sikagard® hidrofobne impregnacije djeluju tako da stvaraju vodoodbojnu površinu koja onemogućava prodor vode i raznih štetnih tvari u strukturu objekta. Ovakvi prodori mogu drastično smanjiti vijek trajanja površina, a impregnacija će im pružiti adekvatnu zaštitu kroz dulji vremenski period.

Također, ovakav oblik zaštite će neutralizirati i vidni efekt mokrih i vlažnih površina te smanjiti gubitke topline koji su osjetno izraženi ako se u površini zadržava vlaga.

Važno je naglasiti i kako Sikagard® impregnacije ne mijenjaju izgled površina na koje se nanose. Ova rješenja u potpunosti će otkloniti razne utjecaje koji mogu dovesti do propadanja betona, morta, cementa, opeke ili kamena, a zbog njihova svojstva paropropusnosti, vlaga koja eventualno zaostane u podlozi će jednostavno ispariti.

Sikagard® program donosi čak tri rješenja namijenjena prvenstveno vodoodbojnoj zaštiti, poput 700 S, 703 W i 704 S. Sikagard®-715 W sredstvo je za uklanjanje algi i mahovine, a tu su još i Sikagard®-907 W, impregnacija za zaštitu poroznih površina i učvršćivanje pješćanih ispuna te Sikagad®-905 W, impregnacija namijenjena za učvršćivanje površina i zaštitu od vlage i plijesni.

U Sikagard® asortimanu možete pronaći Sikagard®-690 W HD, premaz za pojačanu zaštitu betona, otporan na starenje i Sikagard®-730 Concrete Protect Plus krema za dugotrajnu zaštitu.

Sve Sikagard® impregnacije moguće je prema potrebi obojati prikladnim bojama i premazima.

SIKA-CROATIA d.o.o.
SIKA-CROATIA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja i dostava na području cijele Hrvatske.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi