Sanirati balkone i terase od prodora vode nije nimalo jednostavno. Kao i u svemu, i ovdje moramo pristupiti ozbiljno te, prije svega pronaći uzrok i razlog nastale štete. Znamo da je voda velika  prijetnju u građevini, s toga odabir pravog materijala koji će spriječiti prodor vode može izgledati kao složen zadatak.

Razvojem građevinske kemije kreirani su materijali koji su izrazito jednostavni za aplikaciju, a ujedno osiguravaju dugotrajnu zaštitu od vode bez obzira na atmosferske i mehaničke utjecaje kojima su izloženi.

Kada je objekt u potpunosti izgrađen i koristi se, a vlasnik ne želi zamjenu postojećih keramičkih pločica zbog prisutnih problema s vlagom, jedino rješenje je prozirni hidroizolacijski premaz DRACO GARD 600 preko postojećih pločica koji će spriječiti prolazak vode kroz fuge u objekt.

Kako je premaz proziran najbitnija komponenta koja utječe na finalni izgled je dobra priprema površine. Vanjske površine s vremenom ”navuku” čvrst sloj nečistoće kojeg je potrebno detaljno skinuti, a je to najbolje učiniti razrijeđenom građevinskom kiselinom. Kiselinu je potrebno oprati vodom i neutralizirati sapunom koji se opet ispire vodom.

Na očišćenu i suhu podlogu nanosi se prajmer DRACO PRIMO 600 koji ne mijenja izgled podloge i osigurava bolju adheziju osnovnog premaza.

DRACO GARD 600 je čisti poliuretanski premaz koji vremenom ne žuti i štiti površine od stajaće vode, deterdženata i gubitka boje uslijed djelovanja UV zraka.

Kiša, snijeg, led, vlaga, UV zračenje, udari vjetra, drastično visoke i niske temperature - sve to predstavlja veliki izazov za hidroizolacijske materijale u njihovom sprječavanju prodora vlage u objekt. Uz to, vrsta hidroizolacije mora se prilagoditi konstrukciji balkona ili terase, koji su izvedeni uglavnom kao armiranobetonska ili montažna konstrukcija. Izvedba hidroizolacijskog sustava mora se provesti vrlo detaljno da bi se spriječio prodor i podvlačenje vode ispod podne obloge te izbjegnu veći i skupi sanacijski postupci.

Hidroizolacija terase važan je element za kasnije dugotrajno uživanje na njoj. Moderni materijali omogućuju nam da i starije terase ili balkoni ponovno sjaje estetski i funkcionalno, bez invazivnih rušenja i velikih troškova.

DRACO tim stoji vam na raspolaganju za sva pitanja, zatražite stručni savjet telefonskim putem ili pošaljite e-mail. Posjetite svakako njihovu web stranicu https://www.dracopro.com/ na kojoj možete pronaći još puno savjeta u borbi protiv vlage u vašem kućanstvu.

DRACO d.o.o.
DRACO d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Isporuka na području cijele Hrvatske. Djelujemo i u Srbiji i BiH preko partnera.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi