Poznata je činjenica da kvalitetna rasvjeta podiže kvalitetu života, pruža sigurnost, povećava radnu produktivnost, smanjuje rizik ozljeda, a uz sve to poboljšava i sliku samog osvijetljenog prostora, objekata ili okoliša. Moderna rasvjetna tehnologija nam omogućuje personalizaciju prostorija u kojima živimo i radimo više nego ikad prije.

Prilikom odabira izvora svjetlosti prvenstveno je potrebno voditi računa o boji svjetla. Kod odabira i projektiranja rasvjete sa LED izvorima, bitno je koristiti boju svjetla odgovarajuće korelacije temperature boje (CCT) te povesti računa o faktoru uzvrata boja, odnosno Ra ili CRI faktoru koji se mjeri na skali od 0 do 100. CRI faktor predstavlja kvantitativnu mjeru koliko realno rasvjetno tijelo osvjetljavajući neki predmet, prikazuje boju tog predmeta usporedno sa prirodnom svjetlošću. Naravno, kvalitetniji su LED izvori sa većim CRI faktorom.

Na primjeru projekta rasvjete uredskog prostora pokazat ćemo moguću primjenu različitih LED svjetiljka, različitih boja svjetala i različitih oblika snopova svjetla.

Osnovna rasvjeta riješena je sa okruglim svjetiljkama ugrađenim u strop i sa LED žaruljama MR16/6,5W/4000K/GU10. Za rasvjetu konferencijskog i radnog stola koriste se viseće direktno/indirektne LED svjetiljke snage 55W koje svojim atraktivnim dizajnom podižu vizualni dojam prostorije.

Za objekte ili slike koje želimo izdvojiti ili naglasiti njihovu vrijednost i unikatnost, koristimo ugradne ili nadgradne LED zakretne svjetiljke sa žaruljama MR16 ili AR111 proizvođača Soraa. Osnovna značajka ovih proizvoda je boja svjetla od 3000K i 4000K, uz vrlo visok faktor uzvrata boje CRI >95 kako bi reprodukcija boja na slikama ili objektima bila što prirodnija pod umjetnim svijetlom.

Žarulje iz naše ponude također je moguće primijeniti i na vašim postojećim svjetiljkama i to jednostavnom zamjenom izvora.

Širokom paletom proizvoda različitih tehnologija zadovoljit ćemo Vaše potrebe. Obratite se sa povjerenjem.

HORFAM d.o.o.
HORFAM d.o.o.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi