Osim ostalih važnih informacija kod odabira i ugradnje parketa, skrećemo Vam pažnju na još nekoliko vrlo bitnih faktora postave Vašeg parketa sve s ciljem kako bi imao dugotrajnu estetsku i funkcionalnu notu.

Vrlo vjerojatno ste puno puta čuli kako se sve vrste dvoslojnih i troslojnih parketa mogu postavljati na sve vrste podnih grijanja, bilo suhomontažno ili lijepljenjem.

U osnovi to je točno, međutim ima puno faktora koji se moraju poštivati kako ne bi došlo do neželjenih posljedica (bubrenje i dizanje parketa, neželjeni rad parketa po širini i dužini, škripanje poda...).

Na što treba paziti prilikom postave parketa:

  • Ako je podloga trusna ili previše vlažna svakako je preporučljivo stavljanje predpremaza prije ljepljenja parketa (omogućava dodatnu eliminaciju vlage i prašine s glazure, pogotovo ako je glazura starija, bolje veže ljepilo i parket)
  • Odabrati adekvatno ljepilo (ako se parket lijepi), nisu sva ljepila prikladna za sve vrste parketa (posebna vrsta ljepila za masivne podove manjih dimenzija, specijalno ljepilo za seljačke podove koji su većih dimenzija, posebno treba biti oprezan kod izbora ljepila za postavu parketa na podno grijanje – ljepilo mora biti trajno elastično kako bi omogućilo da se pod širi i skuplja te bude otporan na razlike u temperaturi podloge)
  • Nova istraživanja pokazala su da je preporučljivije ljepiti parket na podlogu s podnim grijanjem jer se na taj način postiže manji gubitak topline od podloge do površine parketa, također je pod stabilniji ako se učvrsti ljepljenjem i spriječena je pojava "škripanja" parketa u odnosu na parket koji je postavljen plivajuće
  • Kod lakiranja masivnog neobrađenog parketa vrlo je važno odabrati odgovarajući završni lak. Sve više se koriste lakovi na vodenoj bazi koji su ekološki prihvatljivi i nisu štetni po ljudsko zdravlje. Obzirom da je tehnologija proizvodnje lakova na vodenoj bazi još uvijek u fazi razvoja, pažljivo odaberite lak za Vaš pod kako bi on bi trajan, otporan na habanje i ostale vrste oštećenja. Kod jeftinijh vrsta lakova često dolazi do njihovog povećanog trošenja, osjetljivije površine, ubrzanog nestajanja sloja laka što dovodi do brze potrebe za ponovnim lakiranjem, a samim time i do ponovnih troškova. Mi kod postavljanja parketa nudimo lak na vodenoj bazi njemačkog proizvođača Pallmann koji je razvio jedan od najkvalitetnijih lakova na svjetskom tržištu. Također postoje različite vrste laka ovisno o njegovoj namjeni (komercijalna, sportska, javna namjena i ostalo)
  • Već smo na početku spomenuli važnost kvalitetnog odabira ljepila, naglašavamo kako u svojoj ponudi imamo profesionalna ljepila visoke kvalitete njemačkog i švedskog proizvođača. Odlikuju se vrhunskim svojstvima i dugotrajnošću, razna ljepila za sve namjene.

 

HAPPYFLOOR ZAGREB parketi i podovi
HAPPYFLOOR ZAGREB parketi i podovi
Internet adresa

Društvene mreže

Dostava i postava na području cijele Hrvatske i navedenih zemalja.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi