Energetska kriza trenutno je jedna od najčešće izrečenih fraza, što znači da ljudi pred time ne zatvaraju oči, već su itekako svjesni neizvjesne energetske budućnosti koja nas čeka u narednom razdoblju. Nakon dvogodišnje pandemije, suočavamo se s rastom cijena energenata, a svoj doprinos tome dala su i međunarodna geopolitička zbivanja. A još je zabrinjavajuće to što nam i priroda pokazuje sve oštrije zube.

Iznosi na računima također su iz mjeseca u mjesec sve veći, a sve je očitije da si više ne možemo (i ne smijemo) priuštiti neozbiljno rasipanje energije u svojim domovima, koju koristimo za grijanje ili hlađenje stambenih prostora, neučinkovitim izolacijskim omotom.

Stoga je sad pravo vrijeme za ozbiljno promišljanje. Unatoč činjenici da nemamo značajniji utjecaj na svjetska zbivanja i okolnosti koje izazivaju neizvjesnost, moramo se zapitati što možemo sami učiniti već danas kako bismo u ograničenim okvirima umanjili posljedice energetske krize.

Zgrade predstavljaju najveći potencijal za uštedu energije. U Europi postoje milijuni stambenih i nestambenih zgrada koje će služiti svojoj svrsi u idućih 50 godina, stoga je što raniji proces temeljite energetske obnove istih iznimno značajan. Naime, što će biti kraće razdoblje obnova, kraće će biti i razdoblje energetske ovisnosti Europe.

Nacionalni planovi oporavka osiguravaju početno financiranje do 2026. godine za sve zemlje EU-a, a sve s ciljem lakše tranzicije u održivu budućnost. URSA sa svojim proizvodima predstavlja srce energetske učinkovitosti i više je nego spremna podržati proces transformacije u energetski učinkovite zgrade i smanjenje CO2.

Izaberimo pravu kontaktnu fasadu korištenjem materijala URSA TECTONIC FP BASIC

Svaka fasada mora biti sposobna spriječiti prolazak topline (ili hladnoće) u oba smjera, a ujedno mora imati protupožarna svojstva i biti otporna na moguće udarce.

Iznimno je značajna i dobra paropropusnost koja reguliranjem odgovarajuće vlažnosti zraka u prostoriji omogućuje ‘disanje’ vašeg doma. Za najbolju moguću udobnost stanovanja mora i savršeno apsorbirati zvuk - onaj koji dolazi izvana i onaj koji sami stvaramo u svom domu.

URSA sa svojim izolacijskim proizvodima nudi rješenje za značajne uštede gubitaka energije i povećava udobnost boravka u prostorijama.

Tvrtka URSA ove je godine tržištu ponudila novu generaciju mineralne vune - obitelj URSA TECTONIC. Sam naziv nam govori da je riječ o materijalima koji stvaraju tektonske pomake u području građevinskih materijala prema već ionako izvrsnim izolacijskim svojstvima koja posjeduju izolacijski proizvodi od mineralne vune. Konstrukcija fasadnih ploča podsjeća na kompaktne tektonske ploče, otkud i naziv ovog inovativnog proizvoda. Prvi od materijala u novoj obitelji je izolacijska fasadna ploča URSA FP Basic koja služi kao vrhunsko rješenje za izvrsnu izolaciju kontaktnih fasada. Odlikuju je iznimna izolacijska i mehanička svojstva, koja odgovaraju traženim standardima u području energetske učinkovitosti zgrada.

Fasadna ploča URSA FP Basic odlikuje se nizom izolacijskih prednosti, poput manje težine i optimalne dimenzije, što prije svega omogućuje brzo i jednostavno postavljanje, a također se lako prilagođava svakom obliku i površini.

Uz sve navedene značajke, proizvodi URSA FP Basic imaju još jednu važnu prednost: uvijek su na zalihama, a time i brzo isporučivi!

Predstavljamo novi materijal u obitelji URSA TECTONIC, a to je materijal UPh (univerzalna ploča) s kojim ulazimo u nove dimenzije akustičkih performansi za pregradne zidove, spuštene stropove, odnosno svuda gdje je jak naglasak na sprječavanju prolaza zvuka između konstrukcija. Osim toga, UPh materijal ima mogućnost opremanja staklenim voalom, čime se dodatno poboljšava prigušenje zvuka, a ujedno bez dodatne obrade pruža vrhunski, moderan izgled. U tu svrhu može se koristiti za izolaciju između etažnih konstrukcija, stropnu izolaciju u garažama, radionicama, podrumima - svugdje gdje je potrebno osigurati vrhunska svojstva: požarni razred (A1), apsorpciju zvuka i toplinsku izolaciju. Nakon završene montaže cementnim ljepilom, voal osigurava moderan izgled same površine.

Obitelj URSA TECTONIC krije i dodatne adute koji će biti predstavljeni tijekom godine.

Nova patentirana tehnologija

Materijali iz obitelji URSA TECTONIC proizvedeni su potpuno novom inovativnom TECTONIC tehnologijom, koja proizvodima daje poboljšanu vlačnu i tlačnu čvrstoću te nudi najbolji omjer toplinske i zvučne izolacije. Stoga sa sigurnošću možemo reći da korištenjem nove tehnologije počinje potpuno nova era razvoja rješenja u području izolacije, gdje se traže visoka mehanička svojstva.

Zaista spremni za ljeto i zimu

Uspješna priprema za zimu (grijanje), ljeto (hlađenje) - kao i za energetski neizvjesno razdoblje koje je svakako pred nama - znači ne samo brigu o dovoljnoj opskrbi ogrjevom, već i sprječavanje gubitaka topline i energije kroz neučinkovito izolirane slojeve zgrada. Jeste li znali da čak 2/3 sve energije koja se koristi u svijetu troše zgrade, bilo za grijanje ili hlađenje? S druge strane, značajan je podatak da svaki euro uložen u izolaciju danas znači uštedu od 7 eura u budućnosti.

U nastavku donosimo 3 koraka kako najbrže i najučinkovitije smanjiti potrošnju energije u zgradama i time poboljšati udobnost stanovanja i kvalitetu života:

NAČELO „TRIAS ENERGETICA“

Učinkovit način za održavanje potrošnje energije u zgradama i poboljšanje udobnosti te kvalitete života u 3 koraka:

  • smanjimo potrebe za energijom uvođenjem energetski učinkovitih mjera (npr. dovoljna izolacija, energetski učinkoviti prozori),
  • koristimo energiju iz obnovljivih izvora (npr. solarni sustavi, dizalice topline),
  • proizvodimo i koristimo fosilna goriva što je manje moguće i što učinkovitije (npr. učinkovit sustav grijanja).

Izvor: Global Energy Review. IEA, 2008

 

Primjena ovog načela na energetsku učinkovitost zgrada pokazuje da je dobra izolacija preduvjet za održive zgrade.

Pravilnim odabirom izolacije možemo značajno doprinijeti smanjenju prekomjerne potrošnje energije na globalnoj razini. Ne oklijevajte i što prije se raspitajte o još više prednosti URSA izolacijskih materijala koji zlata vrijede.

A ne samo spremni na štednju

Kažu da će budućnost biti zelena ili je neće biti. Zato inicijativa URSA goes green nastoji među ljudima proširiti svijest o važnosti odabira boljih izolacijskih materijala, s kojima zapravo možemo dati konstruktivan doprinos ostvarenju obveze smanjenja emisije CO2. Potonju misiju nastavlja i široki asortiman URSA proizvoda.

Naši proizvodi također sadrže visok postotak recikliranih materijala. S URSA izolacijskim rješenjima bit ćete spremni za zelenu budućnost, a s druge strane doprinijeti ljepšem i boljem sutra.

Dodatne informacije o novoj generaciji izolacijskih ploča iz obitelji proizvoda URSA TECTONIC i drugim URSA proizvodima i rješenjima na području izolacije možete pronaći na internetskoj stranici www.ursa.hr ili kod dobavljača građevinskog materijala.

URSA ZAGREB d.o.o.
URSA ZAGREB d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja na području cijele Hrvatske. Djelujemo i na području BiH, Bugarske, Kosova, Makedonije, Rumunjske, Slovenije i Srbije.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi