Često nas privuku niske cijene, no treba biti oprezan, posebno kod važnih i velikih stvari kao što je krov, jer nas često razni popravci i sanacije u konačnosti mogu koštati i više nego što bi platiti kvalitetan pokrov odmah u startu.

Jeftini krov može izgledati dobro jedno desetljeće, ali počet će gubiti ne samo ljepotu nego i kvalitetu te vaš dom neće biti adekvatno zaštićen od vremenskih neprilika. Isplanirajte dugoročno svoje financije i novac će biti mudro potrošen.

Pogledajte vrste GERARD krovnih ploča

Za više informacija o GERARD krovu pošaljite upit!

Loša kvaliteta jeftinih krovova

Postoje kvalitetne krovne šindre s dugim vijekom trajanja. Međutim, ako idete na jeftiniju i nekvalitetnu varijantu, takav krov će propasti prije nego što mislite. Mogu ih oštetiti UV zrake, kriva montaža i vremenski uvjeti te ćete morati ići u obnovu krova već nakon desetak godina.

Trapezni limeni krovovi mogu biti vrlo dobri, no opet, jeftinije i manje kvalitetne mogu otpuhati jaki vjetrovi. Pričvršćeni na šperploču ili OSB ploču mogu uzrokovati ranije propadanje krova. Elementi za pričvršćenje mogu olabaviti  kako se trapezni limovi šire i stežu, što uzrokuje odvajanje ploča s krova i stvaranje pukotina.

Krovovi koji se lako lome

Glineni i betonski crjepovi zaista mogu biti lijepi, no jak vjetar ih može oštetiti, kao i krupna tuča koja ih može slomiti. Troškovi popravka mogu biti visoki, a moguće da bi bila potrebna i potpuna obnova krova.

Salonit ploče također nisu idealne za ekstremne vremenske uvjete, nisu otporni na njih i lako se lome, dok ih dugotrajno izlaganje vjetru može pomaknuti te postoji rizik od prokišnjavanja.

Što je bitno kod odabira krovnog pokrova

Bitni su materijal kao i sama instalacija.

Posebna vrsta krova, koja štiti vaš krov barem pola stoljeća, bez potrebe za sanacijama čak ni kod najsnažnijih vjetrova i tuče, te dolazi s čak 50 godina jamstva, je GERARD krov. Otporan na koroziju te zaštićen od fizičkih oštećenja kamenim posipom, izuzetno je izdržljiv i lijep.

Instalacija je drugačija nego kod ostalih crjepova. Pričvršćuju se jedinstvenom horizontalnom metodom što čini krov nevjerojatno jakim s vrhunskom otpornošću na vjetar. Isto tako, svaka sljedeća ploča prikovana je s 8 čavala na krovnu konstrukciju.

Pogledajte vrste GERARD krovnih ploča

Za više informacija o GERARD krovu pošaljite upit!

 

 

MAREX ZAGREB d.o.o.
MAREX ZAGREB d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja na području cijele Hrvatske.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi