Etherma DSNK podno grijanje ispod keramike

40 godina kompetentnosti i inovacije

ETHERMA je osnovana 1981. godine, a najvažniju inovaciju proizvoda postigla je 1988. godine s patentiranom i zaštićenom grijaćom mrežicom za polaganje u slojeve ljepila za pločice - Peter Reiter postavio je temelje za uspješnu priču. Zbog svoje posebne tehnike šivanja, to je grijaća mrežica koja se najjednostavnije postavlja na tržištu.

Podno grijanje ETHERMA°

Električno podno grijanje zagrijava prostoriju toplinskim zračenjem, a grijaći elementi su postavljeni ispod poda. Postavljaju se u završni dio poda tj. cementni estrih ili neposredno ispod podne podloge. 

ETHERMA nudi 3 vrste električnog podnog grijanja, za različite vrste podova:

  • Grijaća mrežica DSNK je vrlo tanka, točnije 2,7 mm. Ova vrsta električnog podnog grijanja dostupna je u različitim duljinama i različitim kapacitetima. Primjena: ispod keramike ili kamena, a može se postavljati i ispod parketa ili PVC vinil poda tako da se na strukturu grijaće mrežice i ljepila postavi samoizravnavajuća nivelirajuća masa.
  • Grijaći kabel RLH ili THC je električno podno grijanje koje se koristi u završnom podu. Ova vrsta grijaćeg kabela dolazi u različitim duljinama i različitim ocjenama. Grijaći kabel namijenjen je polaganju grijanja u asimetričnim prostorima kako bi se povezao i zagrijavao svaki kutak prostorije.
  • LAMINOTHERM grijaće folije su grijaće mreže obrađene u ojačanu aluminijsku foliju. Ova vrsta električnog podnog grijanja postavlja se "plutajući". To znači da će se električno podno grijanje postaviti zasebno ispod laminatnog poda. To je moguće jer je grijaća mreža debljine 1,3 mm, a o izdržljivosti dovoljno govori opremanje dvorane za pripremu natjecatelja ZOI u Sočiju 2014.

Današnji “must have” je opremiti električnim podnim grijanjem hladne i masivne podne obloge u prostorijama poput spa oaza, kupaonica ili kuhinja. Snaga za pojedine dijelove prostorija ne mora biti jednaka, koristiti se može i kombinacija od prostorije do prostorije od 60 – 250 W/m2. Sustav može ponuditi opciju grijaćeg učinka koji za efekt ima slobodno kretanje po grijanim površinama bez osjećaja hladnih pločica koje zrače hladnoću na isti način kako zrače i toplinu proizvedenu podnim grijačima.

Infracrveno grijanje LAVA®

Poput kaljeve peći koja svoju oplatu – kalj - grije toplinom vatre te tako kalj odašilje toplinu u prostor, tako isto LAVA® infracrveni paneli griju i proizvode toplinu bez suhog zraka i šumova. Ne akumuliraju prašinu zbog nepostojanja konvekcije – toplog zraka kao medija za grijanje prostora u objektu. Kod infracrvenog grijanja, za razliku od klasičnog centralnog, kao medij za grijanje koristi se kruta i stabilna materija. Iz tog razloga kada prozračujete prostoriju, kod klasičnog konvekcijskog grijanja izbaciti ćete ugrijani zrak i nastat će neizbježni troškovi. To nije slučaj s infracrvenim grijanjem upravo zato što se toplina nalazi u podu, zidu, pokućstvu te oni generiranu toplinu postepeno šalju dalje u prostor.

LAVA® infracrveni paneli izrađeni su od čelika.

Klasičan startni model LAVA® BASIC prikladan je za montažu na strop. Na primjer, kao neprimjetno grijanje stambenih prostora, ureda, bazena, škola ili kontejnera. Riječ je ravnom infracrveno, paneluu debljine 20 mm, koji se ističe ravnomjernim oslobađanjem infracrvene topline i atraktivnim dizajnom u bijeloj i antracit boji kao standardnoj, te dostupnim svim RAL bojama po narudžbi, što stvara dobru priliku u arhitekturi i dizajnu prostora.

LAVA® BASIC-EP - Toplinsko rješenje sa zida ili stropa

Postoje još i LAVA® LITE sa staklenim 6 mm ESG kaljenim staklom ili ogledalom, LAVA® FRAME za ugradnju u gipskartonske ploče ili podžbuknu ugradnju, LAVA® BATH 2.0 PURE s držačem za ručnike i još mnogo modela koji kao prednju plohu za generiranje infracrvene topline koriste materijale poput: CERAMIC (keramika), CORIAN - može se oblikovati i po narudžbi izraditi neka 3D reljefna struktura površine i sl., STONE (kamen) - ne može se mijenjati te u prodaju dolazi u izvornom obliku. Tu su i mogućnosti ispisa slike na staklenu površinu kao individualnu mogućnost dizajniranja svoje vlastite grijalice....

Infracrveni panel LAVA® FRAME montiran u gipskartonsku ploču pomoću okvira

Vanjski infracrveni grijači ETHERMA EXO®

Kompletno nova serija u ponudi vanjskih infracrvenih grijača za kafiće, terase ali i za zatvorene ostakljene zimske vrtove i spa & wellness oaze je ETHERMA EXO®.

ETHERMA EXO® nove su Premium infracrvene grijalice u industrijskom dizajnu. Novorazvijena Premium serija infracrvenih grijalica ETHERMA EXO® u sebi sjedinjuje sve prednosti za koje je ETHERMA sinonim već desetljećima.

ETHERMA EXO BASIC 1800W vanjski infracrveni grijač za otvorene prostore

Jednostavan industrijski dizajn lijepog oblika koji je kreirao industrijski dizajner Moritz Rose (u crnoj i bijeloj boji) podsjeća na rešetku hladnjaka sportskog automobila i prati takt vremena. Po pitanju tehnike, grijalice visoke kvalitete raspolažu najnovijim karakteristika i tehnologijama: sve EXO® grijalice su, podrazumijeva se, „Made in Austria“, a zahvaljujući IP 65 (zaštiti od vode koja prska) odolijevaju svim vremenskim prilikama.

ETHERMA EXO STATIV mobilni vanjski infracrveni grijač na samostojećem stalku i 2 grijača od 1400W

Uz pomoć najmodernije tehnologije grijaće cijevi su efikasne i posebno dugovječne. Kućište od tlačno lijevanog aluminija visoke kvalitete garantira ekstremnu otpornost. A u smislu održivosti je EXO® PRO do 100% reciklabilna. Serija, prije svega, poentira individualnim modelima za najrazličitije oblasti primjene.

Energetska zelena tranzicija

Dobavljači električne energije također su promislili posljednjih godina i sve više računaju na vodu, vjetar i solarnu energiju za proizvodnju električne energije. Mnoštvo zanimljivih ponuda dobavljača energije omogućuje kupcu da pomogne u oblikovanju smjera energetske politike.

Električna energija je čist, ekološki prihvatljiv i isplativ izvor energije. Grijanje na struju znači grijanje na moderan način – učinkovito i precizno.

Prije 40 godina na jezeru Kaprun u Austriji osnivač tvrtke Peter Reiter stvorio je viziju o grijanju čistom energijom iz prirode sa obnovljivim izvorima energije koristeći energiju vode kao glavni oblik proizvodnje struje.

ETHERMA Elektrowärme GmbH
ETHERMA Elektrowärme GmbH
Internet adresa

Društvene mreže

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi