Hotel Lone prvi je hrvatski dizajn hotel, smješten u zaštićenoj park šumi Monte Mulini u blizini grada Rovinja. Stvorili su ga najbolji hrvatski arhitekti i produkt dizajneri, a ukrasili su ga najbolji hrvatski umjetnici kako bi gostima pružio jedinstveno estetsko iskustvo i doživljaj. Ovaj hotel predstavlja spoj moderne arhitekture i dizajna, u neposrednoj blizini mora i plaža.

Zahtjevi projekta

Hotel Lone projektirao je studio 3LHD, izgradnja je počela 2011. godine i trajala je 9 mjeseci. Svaka etaža pruža spektakularan pogled, a atrij i lobi središte su od kojeg sve počinje. Sve u Hotelu Lone, od arhitekture do uređenja interijera, nosi domaći dizajnerski potpis. Hotel ima oblik lastinog repa, a ovaj specifični tlocrt omogućio je racionalnu organizacijsku shemu, okupljanje svih javnih sadržaja oko centralnog lobija te prostor impresivne veličine i visine sa zanimljivim vizurama.

Kako se radi o vrlo luksuznom hotelu, svi ugrađeni materijali morali su biti besprijekorni, sigurni, dugotrajni i najviše kvalitete. Također, važnu ulogu pri odabiru materijala za izgradnju imale su i neposredna blizina mora, vrlo visoke ljetne temperature te izuzetna frekventnost gostiju.

Sika rješenja

Za hidroizolaciju temelja i podzemnih prostora upotrijebljeni su SikaTop® Seal-107 hidroizolacijski mort te Sikaplan® WP 1100-15 HL hidroizolacijska membrana na bazi mekog PVC-a, otporna na sve uvjete koji se pojavljuju u podzemlju, alkaloide, mikroorganizme, tlak itd.

U izradi neprohodnog dijela krova ugrađena je Sarnafil® TS 77-15 hidroizolacijska krovna membrana na bazi FPO-a, jedinstvena na našem tržištu zbog dvostrukog ojačanja (poliestersko pletivo i stakleni voal). Na prohodnom segmentu krova i terasama ugrađena je Sarnafil® TG 66-15 hidroizolacijska membrana, također na bazi FPO-a, postojana na starenje, mikroorganizme, gljivice, korijenje, vremenske uvjete i UV zračenje.

  • Investitor: Maistra d.d., Rovinj
  • Izvođač: Zagrebgradnja d.o.o., Zagreb
  • Projekt: Studio 3LHD, Zagreb
  • Sika koordinator projekta: Sonja Vukmanić
SIKA-CROATIA d.o.o.
SIKA-CROATIA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja i dostava na području cijele Hrvatske.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi