Rješenja za tuširanje s plitkim tuš kadama izrađenim od emajliranog čelika, mineralnog lijeva, kamena ili kompozitnih materijala postaju sve popularnija u modernoj kupaonici.

Plitke tuš-kade omogućuju ugradnju u razini poda. Polaganje izravno na estrih s preostalim pragom do 2 cm dobra je alternativa tuš kanalicama i tuš slivnicima u pogledu ulaska u tuš prostor bez prepreka. Takva tuš kada s ulaznim pragom do 2 cm također se smatra kao instalacija bez prepreka i kao takva pogodna je za osobe s invaliditetom. Ovisno o debljini podne obloge, korištenoj tuš kadi i dizajnu estriha, može se izvesti čak i ugradnja u ravnini s podnom oblogom.

Ugradnja tuš kade na estrih štedi vrijeme i troškove – ne moraju se raditi padovi ni otvori u estrihu. Osim toga, hidroizolacija se može nanositi u jednoj ravnini i ne prekida se udubljenjima ili prodorima.

Međutim, pokazalo se da problemi nastaju prilikom ugradnje i spajanja tuš kade sa sifonom. Kod uobičajenog sifona za tuš kade, ne postoji mogućnost sigurnog povezivanja hidroizolacije sa sifonom, a također je potrebna izrazita preciznost kod ugradnje sifona jer nisu dozvoljena nikakva odstupanja u odnosu na poziciju otvora na tuš kadi što instalaterima predstavlja veliki problem na gradilištu.

Upravo zato dizajniran je HL570 FlexBox – kao cjelovito sistemsko rješenje.

Tijelo odvoda postavljeno je u estrih i povezano s hidroizolacijom pomoću brtvene garniture. Plitka tuš kada čvrsto je spojena na fleksibilni element brtvenog seta preko odvodnog ventila. Integriranim savitljivim elementom mogu se nadoknaditi odstupanja do 4 cm (+/-2cm od središta) između pozicije otvora na tuš kadi i odvodnog tijela sifona.

Također, kompletan set podijeljen je u tri dijela: set odvodnog tijela, brtveni set i završni set – na taj način olakšana je komunikacija između građevinskih struka (građevinar, instalater, keramičar) i ne dolazi do miješanja.

HL570 FlexBox za plitke tuš kade nudi niz prednosti u pogledu ugradnje i upotrebe:

 • Polaganje svih podnih konstrukcijskih slojeva (estrih i izolacija) može se izvoditi kontinuirano, bez prekida;
 • Nije potreban nagib estriha/nema udubljenja u prostoru za tuširanje;
 • Ravna, kontinuirana hidroizolacija na estrihu, bez uglova i rubova;
 • Homogena površina tuš prostora bez fuga je jednostavna za održavanje sa manje rizičnih područja u koja vlaga može prodrijeti;
 • Set podijeljen u 3 dijela: set odvodnog tijela, brtveni set i završni set. Jasno definirani dijelovi seta podijeljeni u 3 dijela između pojedinih obrta gotovo u potpunosti isključuju mogućnost pogrešaka prilikom ugradnje;
 • Jednostavna ugradnja pomoću odvodnog tijela podesivog po visini i naknadnog podešavanja visine;
 • Odvodno tijelo položeno je na betonsku konstrukciju i može se fiksirati vijcima. Pad odvodne cijevi podešava se pomoću nožica. Minimalna ugradbena visina: 80 mm;
 • Fleksibilni element (plavi) omogućuje proizvodu da kompenzira bočno odstupanje do 4 cm između tijela odvoda i tuša;
 • S jedne strane, fleksibilni element osigurava nepropusnu vezu s odvodnim tijelom zahvaljujući usnoj brtvi i okruglom tijelu. S druge strane, fleksibilni element također jamči sigurnu integraciju u hidroizolaciju;
 • Siguran pristup odvodnoj cijevi kroz uklonjiv sifonski umetak;
 • Mogućnost provjere pojave vlage ispod tuša nakon ugradnje…

HL570 FlexBox se isporučuje sa poklopcem Ø113 mm od poliranog INOX-a, a za kade koje imaju već ugrađeni poklopac isporučuje se verzija bez poklopca HL570.0 FlexBox.

MTO d.o.o.
MTO d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Dostupnost asortimana na području cijele Hrvatske.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi