U kupaonici je svakodnevno prisutna voda i vlaga te je zbog toga važno pobrinuti se za kvalitetnu hidroizolaciju i na taj način spriječiti bilo kakve neugodnosti s curenjem vode. Kvalitetno rješenje hidroizolacije kupaonica sprječava prolazak vlage u konstrukciju i njenu pojavu u ostalim prostorijama objekta. Najučinkovitije sprječavanje prodora vode u slojeve estriha i zidova postiže se izvedbom polimer-cementne hidroizolacije prije oblaganja keramikom.

DRACO LASTIC 120 je dvokomponentni, fleksibilni hidroizolacijski premaz na bazi cementa modificiran emulzijom polimera. Nanosi se na pod sa soklom od 10,0 cm te na zidove uz kade i tuš kade. Za bolju adheziju premaza, podlogu je moguće dodatno ojačati i stabilizirati prajmerom DRACO PRIMO 100.

Premaz se na kritičnim mjestima spoja zida sa zidom i poda sa zidovima ojačava ugradnjom visoko elastične, brtveće trake DRACO BAND 100 / DRACO BAND 110 koja se utapa u prvi sloj premaza, a drugim se prekriva u potpunosti.

Glavne faze rada prilikom hidroizoliranja kupaonice:
  • 1. Podloga mora biti čista i bez labavih dijelova. Sve nepravilnosti izravnajte odgovarajućim DRACO FIX mortom.
  • 2. Na porozne podloge nanesite DRACO PRIMO 100 četkom ili valjkom u jednom sloju.
  • 3. Izmiješajte komponente koristeći se nastavkom za miješanje na bušilici uz mali broj okretaja, dodajući praškastu komponentu A u tekuću komponentu B. Miješanje se vrši otprilike 3 minute nakon čega se ostavi 1 minuta, a potom ponovno miješa oko 2 minute.
  • 4. Sve spojeve poda i zidova kao i međusobne spojeve zidova oko kade zabrtvite dilatacijskim trakama DRACO BAND utapanjem u hidroizolacijski premaz.
  • 5. Nanesite prvi sloj DRACO LASTIC 120 četkom, valjkom ili gleterom na zidove u visini od 10 cm, a uz kade ili tuš kabine do visine od 2 m.
  • 6. DRACO LASTIC 120 nanesite na pod.
  • 7. Kada je prvi sloj suh nanesite drugi sloj. Hidroizolacijskim premazom moraju se potpuno prekriti sve dilatacijske trake.
  • 8. Nakon umrežavanja drugog sloja hidroizolacijskog premaza, izravno na hidroizolaciju ugradite keramičke pločice.

DRACO d.o.o.
DRACO d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Isporuka na području cijele Hrvatske. Djelujemo i u Srbiji i BiH preko partnera.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi