Bazeni su AB konstrukcije čija je namjena zadržati određenu količinu vode. Kako su AB konstrukcije vodopropusne i osjetljive na prodor vode koji može uzrokovati koroziju armature i gubitak čvrstoće betona, potrebno je izvesti hidroizolacijski premaz na unutrašnjim stjenkama bazena.

Ukoliko postoji potreba za snižavanjem troškova i ubrzavanjem vremena izrade bazena, hidroizolacijski premaz može ostati i kao završni, dekorativni sloj. Dugotrajan i estetski atraktivan hidroizolacijski premaz koji se koristi za hidroizolaciju bazena je epoksidna boja DRACO POOL 800.

Premaz karakterizira odlična mehanička i kemijska otpornost, brza i jednostavna aplikacija te certifikat o zdravstvenoj ispravnosti. Prije nanošenja epoksidne boje obavezna je priprema podloge. Radi bolje adhezije premaza i blokiranja vlage iz podloge, nanosi se epoksidni prajmer DRACO PRIMO 850.

Nakon prajmera podloga se obrađuje smolom DRACO FIX 800. Na kontaktu poda sa zidovima, zida sa zidom i stepenica za zidom izvodi se zaobljenje (holker) od epoksidne smole DRACO PRIMO 800 i kvarcnog pijeska kako bi se spriječilo pucanje premaza.

Na tako pripremljenu podlogu nanosi se epoksidni premaz DRACO POOL 800 četkom ili valjkom u dva sloja. Nakon umrežavanja drugog sloja (minimalno 7 dana) bazen je spreman za punjenje vodom i upotrebu.

Način primjene:

  • 1. Betonske podloge očistite, uklonite labave dijelove, a rupe i oštećenja sanirajte reparaturnim mortom.
  • 2. Na spojevima AB ploče i zidova te međusobnim spojevima AB zidova izvedite zaobljenje tj. „holker" od epoksidnog morta (smola DRACO PRIMO 800 + kvarcni pijesak).
  • 3. Na pripremljenu betonsku podlogu nanesite prajmer DRACO PRIMO 850.
  • 4. Prvo dobro izmiješajte komponentu A. Ulijte komponentu B u posudu s komponentom A i miješajte električnom bušilicom niskog broja okretaja, dok ne dobijete homogenu smjesu.
  • 5. Četkom ili valjkom nanesite dva sloja premaza (drugi sloj nakon sušenja prvog).
  • 6. Nakon umrežavanja drugog sloja bazen je spreman za korištenje.

DRACO d.o.o.
DRACO d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Isporuka na području cijele Hrvatske. Djelujemo i u Srbiji i BiH preko partnera.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi