Vlasnik ste kuće ili stana u zgradi s ravnim krovom? Kao što sigurno znate, ravni krov je vodom najopterećeniji dio zgrade. Hidroizolacija ravnog krova u prošlosti se gotovo uvijek izvodila koristeći bitumen.

Glavni nedostatak bitumena je njegova struktura osjetljiva na prirodne temperaturne cikluse, koji ga dovode do točke taljenja na visokim ljetnim temperaturama, ili do faze krutosti uslijed zimskih hladnoća.

Kao završni sloj, iznad bitumena, koristili su se razni materijali poput: betonskih ili kulir ploča, keramičkih pločica, šljunka i slično. Na gotovo svakom ravnom krovu koji u svojim slojevima ima pijesak može se primijetiti rast biljaka, a djelovanje njihova korijena na bitumensku hidroizolaciju je poguban.

Voda predstavlja najvećeg neprijatelja „zdravlja" stambenih zgrada, stoga hidroizolaciji treba pokloniti pažnju koju zaslužuje. Onemogućavanjem negativnog djelovanja vode na konstrukciju, boravak u zgradama činimo zdravijim i ugodnijim, produžavamo životni vijek građevine i zadržavamo njenu vrijednost.

Kada otkrijete curenje ili oštećenje, važno je da odmah kontaktirate stručnjake. Ne smijete nikako dopustiti da se problem pogorša i potencijalno postane vrlo ozbiljan s velikim posljedicama za objekt i stvari unutar njega.

DRACO nudi rješenje za potpunu sanaciju ravnih krovova koja omogućuje jednostavno i brzo postavljanje hidroizolacije, bez rušenja postojećih slojeva, što znatno smanjuje troškove.

Krovna TPO membrana DRACO PLAN otporna je na sve vrste oborina i UV zračenja, dobro podnosi sve temperaturne oscilacije, nije ovisna o podlozi i otporna je na kemikalije iz oborinskih voda i ptičjeg izmeta. TPO membrana je ekološka prihvatljiva i dugotrajna solucija.

Vođeni načelom ‘‘Zelene gradnje’‘, suvremeni projektanti sve češće biraju zelene krovove. Kao najvažnije prednosti zelenih krovova moramo svakako spomenuti: troškova energije, povećanu vrijednost nekretnine, stvaranje novog prirodnog staništa za floru i faunu kao i apsorbiranje štetnih zagađivača.

Osim ekološke i estetske funkcije kojoj udovoljavaju, zeleni krovovi moraju isto biti u funkciji zaštite objekta od vanjskih negativnih utjecaja. Kako zeleni krovovi zadržavaju skupljenu vodu unutar slojeva, izvedena hidroizolacija mora na adekvatan način odgovoriti na sve mehanička djelovanja i zaštititi objekt.

Poliuretanski premaz DRACO GARD 500 / DRACO GARD 505 karakterizira visoka otpornost na urastanje korijenja te na mehanička i termička djelovanja. Kako bi se osigurala adekvatna prionjivost premaza na podlogu bez mogućnosti odvajanja, podloga se premazuje prajmerom.

Izbor prajmera ovisi o vrsti i poroznosti podloge te o temperaturi ugradnje. Zbog debljine slojeva zelenog krova koji "pohranjuju" određenu količinu vode hidroizolaciju je potrebno uzdignuti uz parapete krova izložene djelovanju vode.

Svakoj sanaciji krova treba pristupiti individualno, jer svaki krov ima svoje specifičnosti, stoga je uvijek preporučljivo posavjetovati se sa stručnjacima koji imaju iskustva u tom području. DRACO vam stoji na usluzi za sva pitanja i nedoumice.

DRACO d.o.o.
DRACO d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Isporuka na području cijele Hrvatske. Djelujemo i u Srbiji i BiH preko partnera.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi