Balkoni i terase izloženi su kiši, snijegu, suncu i velikim toplinskim promjenama. Svi ti utjecaji stavljaju hidrizolaciju na veliku kušnju. Vlaženje ili curenje vode u prostorije ispod balkona ili terase problem je koji se često javlja. Efikasno rješenje za te probleme je ugradnja visokofleksibilnog polimercementnog hidroizolacijskog premaza DRACO LASTIC 150.


Terasa prije hidroizolacije

DRACO LASTIC 150 je dvokomponentni visokofleksibilni polimer-cementni hidroizolacijski premaz. Otporan je na stajaću vodu, niske i visoke temperature i na kontinuirane cikluse odmrzavanja i smrzavanja. Brzo i jednostavno se nanosi, a prianja na različite podloge kao što su beton, cigla, gips, keramika itd.

Keramičke pločice ili kamen lijepe se izravno na DRACO LASTIC 150. Koristi se za hidroizolaciju balkona i terasa ispod keramičkih pločica, spremnika vode, bazena, betonskih konstrukcija u zemlji u uvjetima pozitivnog i negativnog tlaka.


Nanošenje prajmera

Glavne faze rada prilikom hidroizolacije balkona ili terase:
 • 1. Skinite keramičke pločice i soklove sa zidova (ukoliko su već postavljeni)
 • 2. Pripremite podlogu tako da odstranite bilo kakve nečistoće i labave dijelove. Sve neravnine zagladite reparaturnim mortom DRACO FIX 140.
 • 3. Na betonske i cementne podloge nanesite prajmer DRACO PRIMO 100 četkom ili valjkom u jednom sloju.
 • 4. Bušilicom s nastavkom za miješanje izmiješajte obje komponente DRACO LASTIC-a 150.
 • 5. Na pripremljenu podlogu, četkom, valjkom ili gleterom, nanesite prvi sloj hidroizolacijskog premaza DRACO LASTIC 150.
 • 6. Radne spojeve poda sa zidovima ojačajte dilatacijskom trakom DRACO BAND 100 tako da je utopite u prvi sloj premaza.
 • 7. Kod izolacije zahtjevnih konstrukcija premaz je potrebno punoplošno ojačajti tako da u prvi sloj premaza utopite armaturno platno DRACO BAND 220.
 • 8. Kada je prvi sloj suh, nanesite drugi sloj DRACO LASTIC-a 150 vodeći računa da hidroizolacijskim premazom potpuno prekrijete sve dilatacijske trake i platno.
 • 9. Nakon sušenja drugog sloja hidroizolacijskog premaza možete direktno lijepiti kamen ili keramiku s fleksibilnim ljepilom za vanjsku upotrebu DRACO BOND 120.

Problem curenja vode kroz balkon ovako je riješen, a konstrukcija je dugoročno zaštićena od negativnog utjecaja vode.


Nanošenje prvog sloja

PROIZVOD
 • DRACO PRIMO 100 – pakiranje 5 kg – APLIKACIJA: četkom ili valjkom, POTROŠNJA: 0,2 – 0,3 kg/m²
 • DRACO LASTIC 150 – pakiranje 15 kg + 5 kg – APLIKACIJA: Valjkom, četkom ili gleterom, POTROŠNJA: 4,0 – 5,0 kg/m²
 • DRACO BAND 100 – pakiranje 10 m – APLIKACIJA: utapanje u prvi sloj premaza, POTROŠNJA: po m¹


Hidroizolirana terasa

DRACO d.o.o.
DRACO d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Isporuka na području cijele Hrvatske. Djelujemo i u Srbiji i BiH preko partnera.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi