Što su zapravo peleti?

Peleti su prešani drvni ostaci (piljevina, sječka isl.) dobiveni mehaničkim prešanjem u posebnim strojevima bez dodavanja ikakvih kemijskih sredstava. Proizvode se od hrasta, bukve, jasena, graba, topole, lipe i dr.

Zašto grijanje na pelete?

Drveni peleti imaju prednost kao ekološki proizvod bez osjećaja nedostatka komfora nasuprot uljnom ili plinskom grijanju. Samo se pepeo mora povremeno čistiti.

Prednost peleta je svakako i činjenica da imaju visoki sadržaj energije, jednostavni su za transport, mogu se jednostavno skladištiti, imaju niske emisije štetnih spojeva, a osim toga grijanjem na pelete u svoj dom uvodite čistiju, bogatiju i zdraviju mikroklimu za Vaše ukućane i za Vas.

Isplati li se?

Drveni peleti imaju vrlo stabilnu cijenu dok su cijene ostalih energenata vrlo nepredvidive i rastu iz godine u godinu.

Danas je trošak grijanja na pelete jedino veći od grijanja na drvene cjepanice, a od grijanja svim ostalim energentima je manji. Kako je cijena fosilnih goriva podložna velikim promjenama na svjetskom tržištu, realno je u skoroj budućnosti za očekivati i veću uštedu grijanja na pelete u odnosu na grijanje ostalim energentima.

Ovisno o Vašim potrebama i željama, prelaskom na pelete možete uštedjeti i do 70% u odnosu na ostale energente za grijanje.

SENKO d.o.o.
SENKO d.o.o.
Dostupnost asortimana na području cijele Hrvatske.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi